Zinkzalf handig tegen jeukende besmettelijke huidblaasjes

Zinkzalf handig tegen jeukende besmettelijke huidblaasjes

Zinkzalf geeft verlichting

Heb je rode vlekken met jeukende witte blaasjes dan kan het een ernstig besmettelijke aandoening zijn. Door zinkzalf erop te smeren zorg je ervoor dat het afneemt en verdwijnt. Daarnaast is het ook zeer geschikt als huidmiddel voor de tere babyhuid. Waarom moet je de zalf in huis hebben en waarom werkt het uitermate goed bij zwellingen, blaasjes en een geïrriteerde huid?

Vele soorten klachten

Meerdere aandoeningen aan het lichaam kunnen er aanleiding voor zijn dat je her en der blaasjes krijgt. Denk aan:

  • een oververhit lichaam waardoor warmteblaasjes ontstaan;
  • herpes als koortslip of aan de genitaliën;
  • gordelroos of waterpokken;
  • krentenbaard bij kinderen;
  • geïrriteerde billenhuid van baby’s;
  • pijnlijke puisten;
  • enzovoorts.

Deze aandoeningen hebben te maken met een drukopbouw van binnenuit waardoor de blaasjes zelf pijn kunnen doen. Omdat het gepaard kan gaan met heftige jeuk heeft men kans dat eraan wordt gekrabd. Dit moet altijd worden voorkomen omdat de vloeistof in de meest huidblaasjes hoge mate van besmettelijkheid hebben. Om te voorkomen dat de aandoening verder verspreidt is het van belang om snel de druk in de blaasjes te doen verminderen. Hoe kan zinkzalf daarbij helpen?

Zinkoxide als bestanddeel

Alhoewel het zinkzalf wordt genoemd vormt zinkoxide het hoofdbestanddeel. Dit is een bijproduct indien zinknitraat wordt ontleedt en ziet er witgelig uit. Omdat het niet oplosbaar is wordt het toegepast in een gelei- of vaselinebasis zodat de poeder handig uitgesmeerd kan worden. Het wordt daarbij opgenomen door de huid en geeft direct verlichting. Het werkt verkoelend en samentrekkend. Wondjes kunnen daarmee snel herstellen waarnaast hitte uit de huid wordt getrokken (nooit bij brandwonden gebruiken).

Vocht indampende werking

Aanvullende eigenschap is dat de zalf vocht laat indampen. Dit betekent dat vocht in het binnenste van blaasjes verdwijnt zonder dat het blaasje is opengegaan. Dat is zeker handig bij enkele zeer besmettelijke aandoeningen. Het voorkomt dat de plekken groter worden en het voorkomt dat anderen besmet raken. Maak gebruik van zinkzalf zodat je optimaal de jeukende aandoening laat verdwijnen waarnaast besmettingsgevaar afneemt.

Verkoelend

De zalf onttrekt aan de huid warmte en dat houdt in dat het goed kan worden toegepast bij zwellingen, puisten, blaren enzovoorts. Alle omstandigheden waarbij de huid heet aanvoelt of er drukopbouw aanwezig is kan de zalf de omstandigheid laten verlichten. Smeer de zalf op puisten en de hitte wordt onttrokken. Daardoor neemt het knalrode aangezicht af. Ook de puist kan beter aanvoelen of juist reageren op het verkoelende middel.

Schrammen en ontstekingen

Het heeft een adstringerende werking waardoor de huid gaat samentrekken. Zeker in het geval van wondjes, infecties werkt het zeer gunstig omdat het de aandoening tegengaat en de huid versneld laat herstellen. Zorg er ook voor dat je zeker met kinderen als ouder de zalf in huis hebt. Het werkt op meerdere manieren goed voor de gezondheid waarnaast het verlichting bij kwalen geeft.

Andere gunstige zinkproducten

Naast zinkzalf kun je ook veel profijt hebben van zinksupplementen. Het zorgt ervoor dat aromatase in het lichaam wordt tegengewerkt waardoor meer testosteron wordt aangemaakt. Het vormt de basis voor meer spieraanmaak waardoor het lichaam meer energie nodig heeft. Oftewel je kunt met zinkinname goed afvallen. Omdat zink het hormoon promoot zorgt het er daarnaast voor dat de erectiele functie beter werkt almede ook de zaadaanmaak.

Lees verder suggesties:

Handig afvallen met zink

Jeukende blaasjes, vlekken, wratjes op de eikel, wat is het?

Artikel partner:

De helende werking van zinkzalf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk