Hoe vaak bed verschonen?

Hoe vaak bed verschonen?

De meesten van ons slapen graag in een fris bed. Dat gevoel is uniek. Bovendien helpt het je om beter te slapen. Sowieso is keuze van je beddengoed van invloed op hoe goed je slaapt, maar een schoon bed helpt je ook om beter en sneller in slaap te vallen. Tegelijkertijd is het bed verschonen ook een klusje dat niet iedereen even leuk vindt. Soms heb je er simpelweg geen tijd voor, andere keren heb je er geen zin in. Dat kan natuurlijk ook. Sommige mensen zou het liefst om de twee dagen hun bed verschonen, andere mensen doen het om de zoveel tijd. Maar hoe vaak moet je eigenlijk je bed verschonen? Dat gaan we in deze blog nader bekijken.

Hoe vaak wordt aangeraden om je bed te verschonen?

Dat we veel tijd in ons bed spenderen, zeggen we met gevoel voor understatement. Natuurlijk zal de één meer slapen dan de ander, maar gemiddeld moet je er op rekenen dat je een derde van je leven in bed doorbrengt. Immers slapen we hier gemiddeld 8 uur per nacht, oftewel een derde van de dag. Hier slaap je, rust je uit of lees je een boek. Ons lichaam laat hier van alles achter: zweet, vet, huidcellen, speeksel en meer. Daardoor ontstaan bacteriën. Zelfs als je een douche neemt voor je gaat slapen, ontstaan er na verloop van tijd bacteriën. 

Kortom, genoeg reden om je bed geregeld te verschonen. Uit onderzoek is gebleken dat het het beste voor jezelf en je bed is om één keer per weg het bed te verschonen. In Nederland is nooit onderzocht of mensen zich hier aan houden of niet, maar in Engeland is hier wel rondvraag naar gedaan. En wat bleek? 40% van de ondervraagden verschoonden wekelijks het beddengoed, terwijl er zelfs 6% was die twee keer per week hun beddengoed verschoonden. Wel was er een goede 17% die minder dan eens per maand hun beddengoed verschoonde. Niet iedereen houdt zich dus aan deze standaard. 

Waarom het een goed idee is om je bed één keer per week te verschonen

Het is wellicht niet iedere week mogelijk, maar alsnog is het een goed idee om één keer per week het beddengoed te verschonen. Ten eerste voelt dit simpelweg fijn. Een fris bed voelt aangenaam en slaapt lekkerder. Je zult merken dat je beter de slaap kunt vatten en dat je een slaap van een hogere kwaliteit hebt. Daarnaast voorkomt het dat je last krijgt van bacteriën en andere viezigheid. Op plekken waar het beddengoed niet vaak verschoond wordt, bijvoorbeeld in studentenhuizen, zijn er geregeld uitbraken van schurft. Dat wil je voorkomen. Ook is het beter voor je gezondheid om te slapen in een schoon bed. Kortom, genoeg redenen om minimaal één keer per week het beddengoed te verschonen.

Dit vind je misschien ook leuk