De leukste shopsteden van Nederland

De leukste shopsteden van Nederland

Je hebt plannen om met je vriendinnen of collega’s een lekker dagje te gaan shoppen. Maar de winkelstraat bij jou in de buurt ken je inmiddels van haver tot gort. Ontdek eens een andere stad in ons land waar je de allerleukste winkels vindt. En niet alleen om te shoppen, maar ook om heerlijk rond te slenteren en een beetje cultuur mee te pakken. En wanneer je aan één dag winkelen niet genoeg hebt plak je er toch een overnachting aan vast. Kunnen jullie ’s avonds de stad ook nog op een andere manier ontdekken.

Centraal gelegen in het land

Utrecht wordt gezien als één van de gezelligste winkelsteden van Nederland. Knusse boetiekjes met een exclusief aanbod, bekende modezaken en de markt op het Vredenburg waar je iedere woensdag, vrijdag en zaterdag van harte welkom bent. Tussendoor blaas je even uit op één van de vele terrassen aan de Oude Gracht. Regent het of is het koud tijdens de geplande shop dag? Dan biedt winkelcentrum Hoog Catharijne uitkomst. Met meer dan 120 winkels en ruim 30 restaurants vermaken jullie je hier opperbest. Een groot voordeel van Utrecht is dat het vanuit alle invalshoeken van ons land makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Om met de hele groep lekker op te vallen kun je tassen laten bedrukken met een grappige slogan. Om het milieu te sparen laat je katoenen tassen bedrukken waarin jullie alle aankopen kwijt kunnen. En deze kun je hergebruiken tijdens een volgend winkeluitje.

Winkelen in het zuiden

Noord-Brabant en Limburg heeft erg leuke winkelsteden. Den Bosch is hier een goed voorbeeld van. Deze stad is al een aantal keren uitgeroepen tot de meest gastvrije stad van Nederland. De bekendste winkelstraat is de Hinthamerstraat. Maar ook de Verwersstraat en de Kolperstraat herbergen leuke boetiekjes en andere winkels. En natuurlijk verwennen jullie jezelf met de echte Bossche bollen. Heerlijk! Een andere aanrader in Noord-Brabant is Eindhoven. Deze lichtstad herbergt de allerleukste winkels. Bijzondere boetiekjes vind je in de artistieke wijk De Bergen. Ook in Limburg vind je mooie winkelsteden waarvan Maastricht wellicht de bekendste is. Voor kunst-, antiek- en designliefhebbers is stadsdeel Wyck een aanrader. Maar ook het overdekte winkelcentrum Entre Deux is een bezoekje meer dan waard. In Roermond bevindt zich het allergrootste Designer Outlet van de Benelux en Duitsland. Ruim 150 winkels met over de 200 topmerken die tegen gereduceerde prijzen worden aangeboden. Doe er je voordeel mee en sla je slag.

Historisch Leiden of het charmante Delft

Leiden is een prachtige, historische stad. Behalve winkelen kun je er urenlang rondslenteren en diverse plekken bezoeken, zoals de Burcht van Leiden. Of waan je in tropische sferen in de Hortus Botanicus. Ken je Delft alleen maar van het wereldberoemde aardewerk? Ga dan shoppen in deze charmante stad en ontdek dat Delft ook veel te bieden heeft op het gebied van gave winkels.
Kortom; overal in ons land zijn bijzondere en mooie steden te vinden waar je heerlijk kunt winkelen.

Dit vind je misschien ook leuk