Hoe ontstaan problemen bij het motortje van de elektrische fiets?

Total
0
Shares
Hoe ontstaan problemen bij het motortje van de elektrische fiets?

Hoe ontstaan problemen bij het motortje van de elektrische fiets?


Problemen bij motortje elektrische fiets

Heb jij ook een electrische fiets? Dan heb je waarschijnlijk een flinke investering in deze elektrische fiets gedaan. Het laatste wat je dan wilt is dat je problemen aan de motor krijgt, want juist hiervoor heb je een elektrische fiets gekocht!

Of je nu een elektrische fiets hebt gekocht omdat je er niet van houdt om te bewegen op de fiets, of omdat je snel moe bent, dan maakt niet uit. Veel mensen schaffen bijvoorbeeld een elektrische fiets aan, omdat ze niet graag echt fietsen, maar een fiets toch wel makkelijk is, bijvoorbeeld in het centrum.


Het probleem van de motor achterhalen

Als je problemen met de motor van je elektrische fiets hebt dan is de eerste logische stap natuurlijk om het probleem te proberen te achterhalen. Waardoor doet de motor moeilijk? Als je het probleem kunt achterhalen dan zit er best wel een grote kans in dat je zelf het probleem ook kunt oplossen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de motor hapert omdat er vuil in de motor zit, zo’n probleem kun je meestal wel zelf oplossen. Er zijn echter ook vaak problemen die je niet kunt achterhalen en als je ze al kunt achterhalen, dan kun je ze weer zelf niet oplossen.

Waar heb je recht op?

Doet de motor het niet meer en lukt het je niet om dit probleem zelf op te lossen? Dan is het belangrijk om goed te kijken naar wat je rechten zijn. Wat is de garantietermijn die aan je fiets zit? Het kan bijna niet anders of er zit een behoorlijke garantietermijn aan je elektrische fiets. Kijk hier goed naar, want als het probleem binnen de garantietermijn valt dan hoef jij zelf niet de reparatiekosten te betalen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk