Parkeerboetes

Total
0
Shares
Parkeerboetes

Parkeerboetes


Parkeerboetes

U kent het vast wel. Even snel de auto weg zetten om een bakje koffie te halen binnen. Komt u buiten zit er een roze briefje onder de ruitenwisser.

In Nederland zijn twee verschillende soorten parkeerboetes te herkennen. Je kunt namelijk parkeren zonder te betalen of totaal verkeerd parkeren. Maar wat voor boetes kun je hier dan voor krijgen?


Onbetaald parkeren op een betaalde plek

Een boete voor onbetaald parkeren kun je krijgen zodra je onbetaald parkeert of de toegestane parkeertijd overschrijd. Deze boete is echter een gemeentelijke aanslag op de belasting. Iedere gemeente mag zelf de hoogte van het bedrag bepalen. Let op: wanneer de parkeerautomaat defect is ben je verplicht om het bij een andere parkeerautomaat in de buurt te halen. Doe je dit niet dan riskeer je alsnog een boete.

Verkeersregel overtreden

Wanneer u de verkeersregels overtreed wat betreft het parkeren van uw voertuig riskeert u een fikse boete. Bij deze boetes ligt het er aan waar uw auto staat. Hindert u het verkeer op een dusdanige manier dat er veel overlast van komt, dan krijgt u een hogere boete. In het ergste geval wordt uw auto weggesleept. De boete voor deze overtreding bedraagt €140,-. Zodra u parkeert in een blauwe zone zonder parkeerkaart of parkeert op een plek waar een parkeer verbod geldt riskeert u een boete van €90,-.  De hoogste boete die u kunt krijgen op het gebied van parkeren is het parkeren in een parkeervak voor invalide zonder geldige vergunning. Voor deze overtreding krijgt u een boete van €370,-. Deze boetes dienen binnen de vastgestelde termijn betaald te worden. Doet u dit niet dan wordt eerst het boetebedrag verhoogt. Mocht u dan nog steeds niet betalen dan is het mogelijk dat u een strafrechtelijk proces moet doorlopen.

Meerdere parkeerboetes per dag?

Het is niet mogelijk om meerdere parkeerboetes per dag te krijgen. Zodra u een boete heeft kunt u dus in principe voor de rest van de dag parkeerregels overtreden. U loopt echter wel het risico dat uw auto wordt weg getakeld.


Hoe vermijd u parkeerboetes?

Het vermijden van parkeerboetes is in feite heel simpel. Parkeer in de daarvoor bestemde vakken en let goed op verkeersborden. Niets is zo vervelend dan in een straat te parkeren waar een parkeerverbod geld. Nu zal het u ook wel opvallen wanneer er nog geen één auto in de straat staat maar toch. Om er helemaal zeker van te zijn dat u geen parkeerboete krijgt kunt u in een overdekte parking van Q-park parkeren. Deze zijn bijvoorbeeld te vinden in Den Haag maar ook elders in het land.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk