Parkeren in Amsterdam

Total
0
Shares
Parkeren in Amsterdam
Table of Contents Hide
 1. Parkeren in Amsterdam
  1. Inhoud
  2. Parkeren in Amsterdam wordt ons zeker niet gemakkelijk gemaakt. Daarnaast is het zeker geen autovriendelijke stad. Echter zijn er nog wel enkele mogelijkheden om te parkeren in Amsterdam. Zo is de beste parkeeroptie het parkeren in één van de parkeergarages van Q-Park. De Amsterdamse parkeergarages hanteren vaak dezelfde tarieven als de parkeerplaatsen op straat, maar je auto staat veel veiliger en het is gemakkelijker om te betalen. Als je goedkoper wilt parkeren, dan kun je kiezen voor een P+R parkeergarage.
  3. Openbare parkeermogelijkheden
  4. In de Amsterdamse binnenstad kun je tegen betaling parkeren. Let er wel goed op dat niet elke automaat muntgeld accepteert en je vaak de chipknip moet gebruiken. Daarnaast zijn de parkeertarieven vrij hoog, van €2,- tot wel €5,- per uur. Verder zijn er een paar straten met een blauw zone, waar je gratis kunt parkeren wanneer de blauwe zone geldig is. Deze blauwe zone staat niet altijd duidelijk aangegeven, dus let hier goed op.
  5. Q-Park parkeergarages
  6. Dankzij de fijne ligging van de Q-Park parkeergarages ben je er zeker van dat er altijd een parkeergarage in de buurt is. Zo zijn er diverse parkeergarages in de omgeving van het Centraal Station, het centrum, de Arena en het Rai. Daarnaast is het mogelijk om bij Q-Park een abonnement aan te vragen, zodat je altijd verzekerd bent van een plekje.
  7. P+R Amsterdam
  8. Wil je graag de hele dag goedkoop parkeren in Amsterdam? Dan kun je terecht bij één van de P+R parkeergarages. Deze parkeergarages liggen in de buurt van het centrum en je kunt hier parkeren voor slechts €8,- per dag. Je krijgt er gratis OV retourkaarten, waardoor je gemakkelijk met de bus, trein, tram of metro naar de Amsterdamse binnenstad kunt reizen. Bij het grootste deel van de P+R parkeergarages neem je bij het inrijden een parkeerkaart uit de automaat en vervolgens ga je naar de P+R balie om de OV-kaartjes op te halen. Deze stempel je op de heen- en terugreis af en bij terugkomst geef je de OV-kaartjes weer af bij de balie. Vervolgens ga je naar de automaat met de parkeerkaart die je bij het inrijden ontving en je rekent het dagtarief van €8,- af, zodat je weer weg kunt rijden.

Parkeren in Amsterdam


Parkeren in Amsterdam wordt ons zeker niet gemakkelijk gemaakt. Daarnaast is het zeker geen autovriendelijke stad. Echter zijn er nog wel enkele mogelijkheden om te parkeren in Amsterdam. Zo is de beste parkeeroptie het parkeren in één van de parkeergarages van Q-Park. De Amsterdamse parkeergarages hanteren vaak dezelfde tarieven als de parkeerplaatsen op straat, maar je auto staat veel veiliger en het is gemakkelijker om te betalen. Als je goedkoper wilt parkeren, dan kun je kiezen voor een P+R parkeergarage.Openbare parkeermogelijkheden

In de Amsterdamse binnenstad kun je tegen betaling parkeren. Let er wel goed op dat niet elke automaat muntgeld accepteert en je vaak de chipknip moet gebruiken. Daarnaast zijn de parkeertarieven vrij hoog, van €2,- tot wel €5,- per uur. Verder zijn er een paar straten met een blauw zone, waar je gratis kunt parkeren wanneer de blauwe zone geldig is.

Deze blauwe zone staat niet altijd duidelijk aangegeven, dus let hier goed op.


Q-Park parkeergarages


Dankzij de fijne ligging van de Q-Park parkeergarages ben je er zeker van dat er altijd een parkeergarage in de buurt is. Zo zijn er diverse parkeergarages in de omgeving van het Centraal Station, het centrum, de Arena en het Rai.

Daarnaast is het mogelijk om bij Q-Park een abonnement aan te vragen, zodat je altijd verzekerd bent van een plekje.


P+R Amsterdam

Wil je graag de hele dag goedkoop parkeren in Amsterdam? Dan kun je terecht bij één van de P+R parkeergarages. Deze parkeergarages liggen in de buurt van het centrum en je kunt hier parkeren voor slechts €8,- per dag. Je krijgt er gratis OV retourkaarten, waardoor je gemakkelijk met de bus, trein, tram of metro naar de Amsterdamse binnenstad kunt reizen. Bij het grootste deel van de P+R parkeergarages neem je bij het inrijden een parkeerkaart uit de automaat en vervolgens ga je naar de P+R balie om de OV-kaartjes op te halen. Deze stempel je op de heen- en terugreis af en bij terugkomst geef je de OV-kaartjes weer af bij de balie. Vervolgens ga je naar de automaat met de parkeerkaart die je bij het inrijden ontving en je rekent het dagtarief van €8,- af, zodat je weer weg kunt rijden.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk