Eerste hulp aan kinderen

Total
0
Shares
Eerste hulp aan kinderen

Eerste hulp aan kinderen


Eerste hulp aan kinderen

Ieder jaar worden er meer dan 100.000 kinderen slachtoffer van ongelukken binnenshuis. Deze kinderen moeten bij de eerste hulp afdeling geholpen worden. Bij wie is het nu niet gebeurt? Je let even niet op en de koker met kokend heet water valt over het arm van je kind. Of je kind komt met haar vinger tussen de deur en het bloed stroomt eruit. In deze gevallen is het belangrijk dat je direct weet wat je moet doen. Om je voor te bereiden op ongelukken met kinderen is het verstandig om opleiding voor eerst hulp aan kinderen te volgen. Door deze opleiding te volgen kun je na een ongeluk direct helpen en het probleem wellicht verhelpen.

Opleidingstraject

De opleiding eerste hulp aan kinderen neemt slechts één dag van uw tijd in beslag. Tijdens deze dag wordt je getraind om ziekte verschijnselen op te merken en diverse technieken om verwondingen te verbinden. Maar ook het reanimeren van een kind komt hierbij aan bod. Wat moet u doen als uw kind slikt in een stukje fruit? Of hoe en wanneer moet ik mijn kind beademing geven? Niet alles is zo maar vanzelfsprekend bij een kind omdat een kind veel kwetsbaarder is dan een volwassene. U leert om te gaan met botbreuken, brandwonden, kneuzingen en een beknelling. Omgaan met een slagaderlijke bloeding behoort ook tot deze opleiding. Een slagaderlijke bloeding komt niet vaak voor maar is wel een van de gevaarlijkste verwondingen bij een klein kindje. Bij deze opleiding vind geen toetsing plaats. U kunt wel indien gewenst een certificaat van deelname aanvragen. Ter aanvulling op de opleiding eerste hulp aan kinderen kunt u een vervolgopleiding volgen voor bijvoorbeeld: brandbestrijding of ontruiming en communicatie


Kosten en vergoeding

De kosten voor deze opleiding bedrag €228,20. Kijk van te voren even goed naar uw zorgverzekeringspolis. Veel verzekeraars vergoeden een preventieve zorg opleiding gedeeltelijk of zelfs volledig.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk