Gastouderbureau Drenthe

Total
0
Shares
Gastouderbureau Drenthe

Gastouderbureau Drenthe


Bent U op zoek naar een gastouder voor uw kindje? Of bent u als gastouder op zoek naar kinderen waar u op kunt passen? Dan is het het meest makkelijk om contact op te nemen met een gastouderbureau in uw regio. In Drenthe zitten meerdere gastouderbureaus, maar er zijn ook gastouderbureaus die landelijk werken (en dus ook in Drenthe).

Taken gastouder

Een gastouder past op uw kind op. Dat oppassen gebeurt meestal bij de gastpasouder. Veelal is dat bij de gastouder thuis. Het huis van de gastouder is gecontroleerd op veilighied voor kinderen. Het huis waar uw kind wordt ondergebracht dient immers een kind vriendelijke omgeving te zijn.


Dagbesteding van uw kind

Veelal kan u in overleg met de gastouder afspreken hoe lang u uw kind wilt onderbrengen. De uren zijn flexibel. Vaak zal de opvang een hele dag of een halve dag zijn. Dan hebt u genoeg uren om uw handen vrij te hebben. De gastouder zorgt gedurende die uren dat uw kind wordt bezig gehouden. kleine kinderen zullen overdag veel slapen. Grotere kinderen zullen overdag willen spelen. Daar daarbij aan:

  • kleurplaten maken
  • eieren verven
  • knutselen
  • ezeltje prik
  • vingerverf tekeningen maken

Waar let ik op bij een gastouderbureau in Drenthe?

Als ouder is het belangrijk dat het gastouderbureau in Drenthe voldoende gastouders bij u in de buurt heeft, zodat u een keuze heeft. Een gastouderbureau zal altijd volgens strenge regels werken die jaarlijks gecontroleerd worden door de GGD. U kunt in het landelijk register voor kinderopvang controleren of uw gastouderbureau in Drenthe voldoet aan alle eisen.

Ik ben gastouder en zoek een gastouderbureau in Drenthe

Als u als gastouder in Drenthe aan het werk wilt, dan is het handig als u even contact opneemt met een gastouderbureau in Drenthe. Zij komen waarschijnlijk langs voor een kennismaking en kunnen bepalen of u voldoet aan de eisen die nodig zijn om als gastouder in Drenthe te mogen werken. Hierbij kunt u denken aan opleidingseisen, maar ook aan veiligheidseisen omtrent uw woning. Samen met het gastouderbureau in Drenthe kijkt u naar de mogelijkheden en aan de hand daarvan overlegt u of u met elkaar in zee gaat. Over het algemeen hanteren gastouderbureaus in Drenthe dezelfde ‘regels’. Echter, over facturatie, contracten en dergelijke bestaan onderlinge verschillen tussen gastouderbureau. Ga daarom meerdere gastouderbureaus in Drenthe na hoe zij werken, om een gastouderbureau te zoeken die het meest overeenkomt met uw wensen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk