Het tweede trimester van je zwangerschap

Total
0
Shares
Het tweede trimester van je zwangerschap
Table of Contents Hide
 1. Het tweede trimester van je zwangerschap
  1. Inhoud
  2. Het eerste en meteen meest spannende trimester zit erop. De eerste kwaaltjes als misselijkheid, vermoeidheid en andere klachten kun je hopelijk achter je laten en de onzekerheid over een eventuele miskraam is ook met heel veel procent verlaagd. Je bent ondertussen alweer in het tweede trimester beland, dit trimester loopt van maand 4 tot en met maand 6 van je zwangerschap. In weken spreek je dan over week 14 tot en met de 27e week. Omdat de maanden en weken niet helemaal gelijk lopen kan dit af en toe wat verwarring veroorzaken, maar zo moet het duidelijk zijn. In de eerste 3 maanden van je zwangerschap is je kindje al uitgegroeid tot een minimensje, nog lang niet af natuurlijk want je hebt nog 6 maanden te gaan en de kleine moet nog behoorlijk groeien.
  3. Je kindje in het tweede trimester
  4. Het tweede trimester is de tijd voor je kindje om behoorlijk te groeien. Gemiddeld gezien groeit de kleine spruit van 7,5 centimeter naar 36 centimeter. Het gewicht van de baby gaat van een kleine 85 gram naar 875 gram. Dat is natuurlijk nog steeds heel weinig voor een kindje van 36 centimeter, maar het gewicht neemt vooral in het laatste trimester weer toe. Naast de groei van je baby ontwikkelt hij of zij zich ook erg snel. De baby traint de hele dag zijn spieren door flink te bewegen, vruchtwater in te slikken en door te zuigen. Deze vaardigheden moet de baby beheersen buiten de baarmoeder en daar kan hij nu alvast voor trainen. Ook de oortjes van je kleintje zullen zich ontwikkelen tijdens dit trimester en de ogen kunnen donker en licht onderscheiden.
  5. Jij als mama in het tweede trimester
  6. Het tweede trimester wordt door veel aanstaande moeders beschreven als het fijnste trimester van de zwangerschap. Over het algemeen hebben dames dan de minste klachten, de kans op een miskraam is erg klein geworden en je energielevel is weer terug op peil. Daarbij komt dat je met je omgeving hebt kunnen delen dat jullie een kindje verwachten, je zult hier veel belangstelling voor krijgen. Het kan zijn dat je tot nu toe nog maar weinig aangekomen bent, wees niet bang, aan het eind van dit trimester en vooral in het laatste trimester ga je echt goed zien dat je zwanger bent. De kilo’s kunnen er behoorlijk snel aanvliegen, maar deze gaan er net zo snel weer vanaf op het moment dat je bevallen bent.
  7. Tips

Het tweede trimester van je zwangerschap


Het eerste en meteen meest spannende trimester zit erop. De eerste kwaaltjes als misselijkheid, vermoeidheid en andere klachten kun je hopelijk achter je laten en de onzekerheid over een eventuele miskraam is ook met heel veel procent verlaagd. Je bent ondertussen alweer in het tweede trimester beland, dit trimester loopt van maand 4 tot en met maand 6 van je zwangerschap. In weken spreek je dan over week 14 tot en met de 27e week. Omdat de maanden en weken niet helemaal gelijk lopen kan dit af en toe wat verwarring veroorzaken, maar zo moet het duidelijk zijn.

In de eerste 3 maanden van je zwangerschap is je kindje al uitgegroeid tot een minimensje, nog lang niet af natuurlijk want je hebt nog 6 maanden te gaan en de kleine moet nog behoorlijk groeien.Je kindje in het tweede trimester

Het tweede trimester is de tijd voor je kindje om behoorlijk te groeien. Gemiddeld gezien groeit de kleine spruit van 7,5 centimeter naar 36 centimeter. Het gewicht van de baby gaat van een kleine 85 gram naar 875 gram. Dat is natuurlijk nog steeds heel weinig voor een kindje van 36 centimeter, maar het gewicht neemt vooral in het laatste trimester weer toe.

Naast de groei van je baby ontwikkelt hij of zij zich ook erg snel. De baby traint de hele dag zijn spieren door flink te bewegen, vruchtwater in te slikken en door te zuigen. Deze vaardigheden moet de baby beheersen buiten de baarmoeder en daar kan hij nu alvast voor trainen. Ook de oortjes van je kleintje zullen zich ontwikkelen tijdens dit trimester en de ogen kunnen donker en licht onderscheiden.


Jij als mama in het tweede trimester


Het tweede trimester wordt door veel aanstaande moeders beschreven als het fijnste trimester van de zwangerschap. Over het algemeen hebben dames dan de minste klachten, de kans op een miskraam is erg klein geworden en je energielevel is weer terug op peil. Daarbij komt dat je met je omgeving hebt kunnen delen dat jullie een kindje verwachten, je zult hier veel belangstelling voor krijgen.

Het kan zijn dat je tot nu toe nog maar weinig aangekomen bent, wees niet bang, aan het eind van dit trimester en vooral in het laatste trimester ga je echt goed zien dat je zwanger bent. De kilo’s kunnen er behoorlijk snel aanvliegen, maar deze gaan er net zo snel weer vanaf op het moment dat je bevallen bent.


Tips

Er zijn een hoop leuke dingen die je kunt doen en waar je op moet letten tijdens je zwangerschap. Hier een overzichtje van een aantal dingen die je zou kunnen doen:

 • Vraag kraamzorg en een kraampakket aan bij je zorgverzekering

 • Laat een prachtige 3d echo Roosendaal maken, je krijgt hier ook een aantal foto’s van mee

 • Download verschillende zwangerschapsapps om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in je buik per week

 • Denk na over waar je wilt bevallen en stel een geboorteplan op met je verloskundige als je dit graag wilt

 • Neem de tijd om te genieten van je zwangerschap, het is een cliché, maar voor je het weet is de kleine geboren
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk