Hoe kan ik als gastouder samenwerken met gastouderbureau

Total
0
Shares
Hoe kan ik als gastouder samenwerken met gastouderbureau

Hoe kan ik als gastouder samenwerken met gastouderbureau


Gastouder en gastouderbureau

Als gastouder werk je altijd samen met een gastouderbureau. Dit is verplicht gesteld door de overheid. Als je niet samenwerkt met een gastouderbureau, hebben de vraagouders van je opvang kinderen geen recht op kinderopvangtoeslag.

Veel gastouders denken dat ze maar samen mogen werken met één gastouderbureau. Sterker nog, sommige gastouderbureaus zetten in hun contract dat de gastouder slechts met één gastouderbureau samen mag werken. Klopt dit?

Nee, dit klopt niet. Als gastouder mag je met meerdere gastouderbureaus samenwerken.


Samenwerken met gastouderbureaus

Als je als gastouder wilt samenwerken met meerdere gastouderbureaus, dan mag dit gewoon. Jij bent niet in loondienst van een gastouderbureau en er is ook geen sprake van een gezagsverhouding. Als gastouder ben je zelfstandig ondernemer en je levert je diensten aan een gastouderbureau. Jij mag als gastouder je diensten rustig aan meer gastouderbureaus verlenen. In een winkel komen toch ook meerdere klanten?

Het voordeel van werken met meerdere gastouderbureaus is bijvoorbeeld dat je een onderscheid kan maken in tarieven. Het ene gastouderbureau werkt met een vast maandtarief, ongeacht het aantal uren dat je afneemt. Het andere gastouderbureau werkt met een uurtarief. De ouders betalen dan aan het gastouderbureau alleen de kosten voor de uren die afgenomen worden. Dit is voor ouders die hun kindje slechts één of twee dagen brengen ideaal. Voor mensen die full time opvang nodig hebben is een vast maandtarief beter.
Als gastouder mag je dus, tegelijkertijd, samenwerken met meerdere gastouderbureaus, maar je bent wel gebonden aan de andere regels (maximale opvang qua kinderen bijvoorbeeld)
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk