Lastig opvoedbare kinderen

Total
0
Shares
Lastig opvoedbare kinderen
Table of Contents Hide
 1. Lastig opvoedbare kinderen
  1. Inhoud
  2. Ieder kind is anders, dit zie je overal in terug. Sommige kinderen laten zich gemakkelijk iets vertellen of leren, anderen hebben hier wat meer problemen mee. Wanneer een kind niet reageert op opvoedmethodes of wanneer ze moeilijk te benaderen zijn moet er iets gebeuren in huis. De situatie kan escaleren terwijl dit voor niemand prettig is. Voor het kind niet, maar ook zeker niet voor de ouders. Ouders krijgen hier al snel de schuld van, maar dit is vaak onterecht.
  3. Wat is opvoeden eigenlijk?
  4. Opvoeden is simpel gezegd de invloed die uitgeoefend wordt op de ontwikkeling van een kind. Je bent als ouder verantwoordelijk voor de opvoeding, maar doet dit niet alleen. Opa’s, oma’s, de oppas en de leraren zijn hier ook allemaal mee bezig. Iedereen probeert het kind te sturen naar goed gedrag, dit heeft niet altijd effect want een kind kiest in veel gevallen toch zijn eigen weg. Zeker wanneer het kind wat ouder is en vriendjes en vriendinnetjes heeft zul je merken dat dit ook een grote invloed kan hebben op het gedrag en karakter van het kind. Opvoeden is ontzettend belangrijk, maar houd wel in je gedachten dat je je kind niet kunt vormen, je kunt hem of haar alleen in de juiste richting helpen.
  5. Hoe doe je dat eigenlijk?
  6. Opvoeden is in ieder gezin weer anders, echter zijn er wel een aantal basisvaardigheden. Probeer altijd te communiceren met je kind en probeer negatief gedrag altijd te negeren. Positief gedrag zou je juist altijd weer moeten complimenteren, zo stimuleer je positief gedrag. Voor ieder kind is structuur ontzettend belangrijk, probeer dus zoveel mogelijk structuur aan te bieden. Opvoeden is een moeilijke taak. Bij sommige ouders zul je zien dat het ze heel makkelijk afgaat, andere ouders kunnen het misschien iets moeilijker hebben. Er is gelukkig genoeg hulp in te schakelen voor het geval dat het opvoeden niet goed gaat. Gezinsbegeleiding kan hier goede steun bij bieden.
  7. Moeilijk opvoedbare kinderen

Lastig opvoedbare kinderen


Ieder kind is anders, dit zie je overal in terug. Sommige kinderen laten zich gemakkelijk iets vertellen of leren, anderen hebben hier wat meer problemen mee. Wanneer een kind niet reageert op opvoedmethodes of wanneer ze moeilijk te benaderen zijn moet er iets gebeuren in huis. De situatie kan escaleren terwijl dit voor niemand prettig is. Voor het kind niet, maar ook zeker niet voor de ouders. Ouders krijgen hier al snel de schuld van, maar dit is vaak onterecht.


Wat is opvoeden eigenlijk?

Opvoeden is simpel gezegd de invloed die uitgeoefend wordt op de ontwikkeling van een kind. Je bent als ouder verantwoordelijk voor de opvoeding, maar doet dit niet alleen. Opa’s, oma’s, de oppas en de leraren zijn hier ook allemaal mee bezig. Iedereen probeert het kind te sturen naar goed gedrag, dit heeft niet altijd effect want een kind kiest in veel gevallen toch zijn eigen weg. Zeker wanneer het kind wat ouder is en vriendjes en vriendinnetjes heeft zul je merken dat dit ook een grote invloed kan hebben op het gedrag en karakter van het kind.

Opvoeden is ontzettend belangrijk, maar houd wel in je gedachten dat je je kind niet kunt vormen, je kunt hem of haar alleen in de juiste richting helpen.

Hoe doe je dat eigenlijk?


Opvoeden is in ieder gezin weer anders, echter zijn er wel een aantal basisvaardigheden. Probeer altijd te communiceren met je kind en probeer negatief gedrag altijd te negeren. Positief gedrag zou je juist altijd weer moeten complimenteren, zo stimuleer je positief gedrag.

Voor ieder kind is structuur ontzettend belangrijk, probeer dus zoveel mogelijk structuur aan te bieden.

Opvoeden is een moeilijke taak. Bij sommige ouders zul je zien dat het ze heel makkelijk afgaat, andere ouders kunnen het misschien iets moeilijker hebben. Er is gelukkig genoeg hulp in te schakelen voor het geval dat het opvoeden niet goed gaat. Gezinsbegeleiding kan hier goede steun bij bieden.

Moeilijk opvoedbare kinderen

Moeilijk opvoedbare kinderen vereisen een andere aanpak, je moet hier als ouder veel geduld voor hebben. Het is belangrijk om geen confrontatie aan te gaan en om je emoties buiten een gesprek te houden.

Leg de regels op een vriendelijke manier uit en laat ook weten wat de sanctie is bij overtreden.

Belangrijk is om altijd in gesprek te blijven met je kind, hoe erg je iets ook vindt. Maak alles bespreekbaar en heb geen oordeel. Praten is ontzettend belangrijk. Wees nooit bang om hulp te zoeken, je kunt beter iets te snel hulp zoeken dan iets te laat.




 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk