Ontwikkelingen in de zorg

Total
0
Shares
Ontwikkelingen in de zorg
Table of Contents Hide
 1. Ontwikkelingen in de zorg
  1. Inhoud
  2. De zorg blijft zich continue ontwikkelen. Zo zijn er de afgelopen jaren veel bezuinigingen geweest die grote impact hebben gehad op de zorg zoals wij die kennen. Daar waar eerder alles centraal vanuit de overheid geregeld werd is er nu gekozen om alles per gemeente te laten verlopen. Iedere gemeente bepaalt hoe er invulling gegeven wordt aan de zorg. Voor mensen met een verstandelijke beperking zijn er een aantal belangrijke dingen veranderd. Daar waar voorheen het IQ bepalend was voor de mate zorg die iemand kreeg worden er nu naar hele andere zaken gekeken. Er wordt gekeken naar hoe iemand nog functioneert in de maatschappij en in hoeverre iemand in staat is zich aan te passen. Iemand met een beperking denkt en handelt vaak net iets anders dan iemand zonder beperking. Er wordt daarom ook gekeken naar hoe het geheugen, taalgebruik, inzicht, leervermogen, concentratievermogen en de informatieverwerking is ontwikkelt.
  3. Begeleiding voor het gezin
  4. De zorg blijft voor veel mensen erg belangrijk, sommigen zijn er zelfs compleet afhankelijk van. Iedereen moet zich kunnen blijven ontwikkelen, de één heeft hier wat meer hulp bij nodig dan de ander. Als begeleider of ouder van iemand met een verstandelijke beperking wil je vaak maar 1 ding; dat hij of zij gelukkig is en zo zelfstandig mogelijk door het leven kan gaan. Je wil dat je zoon of dochter zoveel mogelijk in een gezin op kan groeien, ook al is dit niet altijd even makkelijk. Gezinsbegeleiding van Prisma kan hier de oplossing voor bieden. De juiste ondersteuning en de juiste hulp kan het mogelijk maken dat iemand thuis blijft wonen of juist op zichzelf gaat wonen. De mogelijkheden van deze vorm van zorg zijn uiteenlopend van begeleiding op maat tot een korte intensieve behandeling.
  5. Vraag hulp

Ontwikkelingen in de zorg


De zorg blijft zich continue ontwikkelen. Zo zijn er de afgelopen jaren veel bezuinigingen geweest die grote impact hebben gehad op de zorg zoals wij die kennen. Daar waar eerder alles centraal vanuit de overheid geregeld werd is er nu gekozen om alles per gemeente te laten verlopen. Iedere gemeente bepaalt hoe er invulling gegeven wordt aan de zorg. Voor mensen met een verstandelijke beperking zijn er een aantal belangrijke dingen veranderd. Daar waar voorheen het IQ bepalend was voor de mate zorg die iemand kreeg worden er nu naar hele andere zaken gekeken. Er wordt gekeken naar hoe iemand nog functioneert in de maatschappij en in hoeverre iemand in staat is zich aan te passen. Iemand met een beperking denkt en handelt vaak net iets anders dan iemand zonder beperking. Er wordt daarom ook gekeken naar hoe het geheugen, taalgebruik, inzicht, leervermogen, concentratievermogen en de informatieverwerking is ontwikkelt.Begeleiding voor het gezin

De zorg blijft voor veel mensen erg belangrijk, sommigen zijn er zelfs compleet afhankelijk van. Iedereen moet zich kunnen blijven ontwikkelen, de één heeft hier wat meer hulp bij nodig dan de ander. Als begeleider of ouder van iemand met een verstandelijke beperking wil je vaak maar 1 ding; dat hij of zij gelukkig is en zo zelfstandig mogelijk door het leven kan gaan. Je wil dat je zoon of dochter zoveel mogelijk in een gezin op kan groeien, ook al is dit niet altijd even makkelijk. Gezinsbegeleiding van Prisma kan hier de oplossing voor bieden. De juiste ondersteuning en de juiste hulp kan het mogelijk maken dat iemand thuis blijft wonen of juist op zichzelf gaat wonen. De mogelijkheden van deze vorm van zorg zijn uiteenlopend van begeleiding op maat tot een korte intensieve behandeling.


Vraag hulp


Als ouder zijnde kan het heel zwaar zijn om te zorgen voor iemand met een verstandelijke beperking, dit is helemaal niet erg. Durf om hulp te vragen. Een druk gezinsleven, daarbij werken en de zorg dragen voor een kind met een beperking is niet altijd even gemakkelijk. Het is heel normaal dat het af en toe even teveel wordt en dat je tijd nodig hebt om op adem te komen. Probeer dit te voorkomen en schakel op tijd hulp in.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk