Wil jij graag zwanger worden?

Total
0
Shares
Wil jij graag zwanger worden?

Wil jij graag zwanger worden?


Voordat je zwanger wilt worden ben je vast op zoek naar alle informatie die je maar kunt vinden. Vanaf het moment dat je aan een kindje en een eventuele zwangerschap gaat denken kun je al genieten van alle voorpret. Het is natuurlijk goed om zoveel mogelijk informatie te vergaren en veel kennis op te doen over alle in’s en out’s rondom een zwangerschap.Zwanger worden

Wanneer je er eenmaal voor gaat en zwanger wilt worden is het belangrijk dat je meteen begint met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur is belangrijk tijdens de bevruchting en in de eerste 3 maanden van de zwangerschap, dit om de kans op een open ruggetje van het kindje te minimaliseren. Verder is het natuurlijk belangrijk om zo gezond mogelijk te eten, geen verdovende middelen te nemen  en niet te roken.

Wanneer je graag je cyclus bij wilt houden kun je hier verschillende apps voor downloaden. Ben je benieuwd naar je eisprong? Dan kun je deze uitrekenen en eventueel een ovulatietest doen.

Zorg goed voor jezelf tijdens deze periode, zoals eerder aangegeven is het belangrijk gezond en gevarieerd te eten en daarnaast voldoende te slapen.


Zwanger zijn


Alle reden voor een feestje voor jou en je partner op het moment dat je een positieve test in handen hebt. Een positieve test betekent dat je leven compleet gaat veranderen. Jullie krijgen een kindje, een zelfgemaakt minimensje. Niets is zo mooi als vader of moeder zijn zullen alle ouders je vertellen. Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent kun je je nog meer inlezen en je verheugen op de mooie tijd die komen gaat. Lees elke week op de zwangerschapskalender wat er in je buik veranderd en hoe je kindje zich ontwikkeld. Zoek een verloskundigenpraktijk op bij je in de buurt en meld je hier aan.

Je krijgt tijdens je zwangerschap een aantal medische echo’s, de eerste is rond de 8 weken om te kijken of de zwangerschap in tact is, daarna krijg je de termijnecho om te bepalen hoe lang je zwanger bent. Hier krijg je ook te horen wanneer je uitgerekend bent. Daarna krijg je de 20 weken echo, dit is best wel een spannende echo waarbij ze alles controleren van de baby en als het kindje goed ligt kunnen ze je ook vertellen of je een jongen of een meisje krijgt. Wil je liever niet tot de 20 weken wachten? Kies dan voor een pretecho met geslachtsbepaling. Voor deze echo dien je naar een pretechobureau te gaan.

Via de verloskundige krijg je heel veel informatie en hier kun je ook met al je vragen terecht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk