Dierenverzekering afsluiten

Total
0
Shares
Dierenverzekering afsluiten

Dierenverzekering afsluiten


Dierenartskosten verzekeren

Iedereen met een huisdier zal vroeg of laat te maken krijgen met de dierenarts. U kunt daarbij denken aan ouderdomskwaaltjes, erfelijke ziekten of een ongelukje. Dat een bezoekje aan de dierenarts vaak in de papieren kan lopen is algemeen bekend. Om kosten te besparen en er zeker van te zijn dat uw geliefde huisdier te allen tijde kan worden geholpen door een bekwaam dierenarts is een dierenverzekering afsluiten een zeer goede keuze.


Waarom een dierenverzekering afsluiten?

Vaak denken mensen dat een dierenverzekering afsluiten niet noodzakelijk is. Enkele redenen die onterecht worden genoemd zijn: Mijn vorige huisdier was nooit ziek, ik houd mijn kat binnen of ik zie het wel wanneer het zover is. Natuurlijk kan het zo zijn dat uw vorige huisdier nooit ziek was maar het ene huisdier is het andere niet. Het kan zelfs zo zijn dat uw kat of hond tijdens een spelletje een verkeerde beweging maakt en een poot uit de kom heeft. Of dat uw huisdier iets opeet wat niet goed is voor hem of haar of klem blijft zitten in de keel. In dit geval is een dierenarts toch echt noodzakelijk om het voorwerp veilig te verwijderen. Al dan niet onder narcose. Ook kan dit gelden als u uw kat binnen houdt. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Welke dierenverzekering is voor mij de beste keuze?

Tegenwoordig zijn er verschillende dierenverzekeringen met verschillende prijzen. Dit kan moeilijk zijn voor u om de juiste keuze te maken. Wat u maandelijks kwijt bent aan premie hangt af van een aantal factoren.

  • Ten eerste is de leeftijd van uw huisdier belangrijk. Hoe jonger uw dier, hoe goedkoper de premie.
  • Ten tweede de ras en het gewicht.
  • En ten derde uiteraard de verzekeringsmaatschappij.

U kunt bij verschillende maatschappijen dit alles berekenen en zo er achter komen welke dierenverzekering voor u en uw huisdier het voordeligst is.

Welke opties zijn er bij een dierenverzekering?

Uiteraard zijn er verschillende opties mogelijk. Zo kunt u kiezen voor het basispakket maar ook het uitgebreide pakket. Vaak is het hierin ook mogelijk om verzekerd te zijn van een goede nazorg mocht u huisdier komen te overlijden. Er zijn vele mogelijkheden en verschillende prijzen. En u kunt er ook voor kiezen om een aanvullende dierenverzekering aan te gaan. Daarbij kunt u denken aan:

  • Vergoeding voor homeopathie
  • Fysiotherapie
  • Acupunctuur
  • Behandeling aan het gebit.

Ook is het mogelijk om 50% vergoeding te ontvangen van castratie- of sterilisatiekosten.

Een dierenverzekering sluit u af door middel van een contract. Dit contract duurt doorgaans één jaar. En in deze twaalf maanden bent u verzekerd van de juiste en beste zorg waarvoor u heeft getekend.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk