Snoekvissen met de beste snoekvissers

Total
0
Shares
Snoekvissen met de beste snoekvissers

Snoekvissen met de beste snoekvissers


Snoekvissen

De snoek is de meest populaire roofvis waarop in Nederland en verschillende andere landen wordt gevist. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat deze vis in bijna alle binnenwateren voorkomt. Hoewel de snoek de voorkeur geeft aan zowel stromend als stilstaand zoet water komt deze ook voor in brakwater. Aan de hand van de leefgebieden van de snoek is bepaald dat deze zich uitermate goed kan aanpassen aan hun leefgebied wat er voor zorgt dat de vispopulatie van deze vis nog altijd goed in orde is. De snoek valt onder de categorie ‘roofvis’ en leeft onder andere van andere vissen, kikkers, salamanders maar ook knaagdieren die zich vaker in het water begeven zoals bijvoorbeeld de muskusrat. Zijn voorkeur gaat echter gewoon uit naar vis. De snoek is een echte aasgier en is niet kieskeurig als het gaat om voedsel.


Gesloten seizoen

Snoekvissen is de meest beoefende visserssport in Nederland en het vissen hierop kan men het beste doen tijdens de herfst en wintermaanden. De wetgeving in Nederland heeft zelfs bepaald dat er een gesloten tijd moet zijn speciaal voor de snoek, namelijk van 1 maart tot en met 30 juni. Deze wijkt af van de algehele gesloten tijd dat er helemaal niet op roofvis gevist mag worden.

Snoekvissen dient men te doen met een sterke spinhengel en stevige lijn met een staaldraad onderlijn, worden deze regels niet in acht genomen zullen er op de duur veel snoek verspeeld worden. Aangeraden wordt een hengel met een werpgewicht van 30 tot 35 gram en een lengte tot 2 meter 30. Hoewel een gevlochten lijn aan te raden is voor een ervaren visser werkt dit averechts voor een beginner. Dit omdat men met een gevlochten lijn meer direct contact heeft met het aas waardoor een beginner sneller de vis zal verspelen. Verder heb je een nette molen nodig met de juiste slip ingesteld want de snoek is een krachtige vis die een flinke eindspurt kan maken alvorens zich op te geven. Stel de slip ook gerust bij tijdens het drillen als je merkt dat de vis nog te veel energie in zich heeft.

Snoekvissen is actief vissen waar men op zoek gaan naar ruim water en daar meerdere keren ingooit om te zien of er actie te beleven valt. Doe dit voornamelijk bij plekken waar de snoek zich gemakkelijk schuil zou kunnen houden. Bij het terughalen dient men schokkerige bewegingen te maken die het gedrag van een zwakke of zieke vis nabootst. De snoek volgt zijn prooi meestal van een afstandje en zullen van het een op het andere moment besluiten over te gaan tot de jacht.

Wat heb je nodig bij snoekvissen?

Snoekvissen geschied door gebruik van kunstaas of dood aas omdat het vissen met levend aas in Nederland sinds een aantal jaren verboden is. Het kunstaas dient zijn natuurlijke prooi zo natuurlijk mogelijk te imiteren. Er zijn veel verschillende soorten kunstaas, hieronder te verstaan: shads, pluggen, jerkbaits, lepels, poppers, jigs, streamers en spinners. Ook is snoekvissen mogelijk met kunstvliegen maar dit wordt zelfs voor de ervaren snoekvisser als moeilijk beschouwd.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk