Samsung Galaxy S3

Total
0
Shares
Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3


Samsung Galaxy S3

De S1 en de S2 zullen voorlopig nog wel op de markt blijven, maar inmiddels heeft de Samsung Galaxy S3 zijn intrede gedaan.

  • Is de S3 net zo’n bestseller als zijn voorgangers?
  • Is de S3 beter dan de HTC One X of de iPhone 4S?


De beste smartphone?

De Samsung Galaxy S3 is een prettige GSM van topniveau, absoluut de meest geavanceerde smartphone die ooit door Samsung is uitgebracht. Voor wat betreft de kwaliteit, het gebruiksgemak en de specificaties een enorme topper en zeer concurrerend. De toptoestellen van HTC en Apple hebben tegelijkertijd hun eigen specifieke kwaliteiten te bieden.

Vergelijking met de iPhone

In gebruiksvriendelijkheid is de iPhone haast onverslaanbaar, maar met de Samsung Galaxy S3 heeft Samsung wel zijn uiterste beste gedaan om de consument wat dit betreft zo goed mogelijk tevreden te stellen. Ook de S3 kent spraakherkenning, maar helaas niet voor het Nederlands. Apple liefhebbers die bijvoorbeeld ook een iPad en een Mac hebben, zullen niet echt geprikkeld raken om over te stappen naar de nieuwe Galaxy, en iOS mag dan wel gesloten zijn, maar haast alles werkt wel perfect.

Vergelijking met HTC

De HTC One X werd tot nu toe altijd als de beste telefoon met Android gezien. Deze topper van HTC heeft met Beats Audio betere muzikale kwaliteiten in huis dan de nieuwe S3 van Samsung. Voor wat betreft het besturingssysteem, Android 4.0, het scherm, de camera en het gewicht, zijn de toestellen gelijkwaardig te noemen. Er zijn geen grote verschillen. Alleen de Galaxy heeft wel een SD-kaart slot.

Samsung Galaxy S3 onder de loep genomen

De S3 is duidelijk sneller dan de S2, browsen gaat duidelijk rapper, apps vliegen tevoorschijn, dit is echt lekker.

De buitenkant

Het beeldscherm is 4,8 inch, dus veel groter dan van de iPhone 4S en ook iets groter dan van de HTC One X. Toch is er amper een verschil te bespeuren in de schermkwaliteit en uw persoonlijke smaak speelt hier natuurlijk ook een rol in. De slogan van Samsung is: ‘geïnspireerd door de natuur’ en daar zou qua design iets van moeten zijn te zien, maar het blijft bij niet eer dan de ronde hoeken. Vooral de witte Galaxy S3 verdient niet echt de schoonheidsprijs, de HTC One X ziet er wel wat luxer uit. De blauwe heeft een beter design, die lijkt aan de buitenkant van geborsteld aluminium te zijn en het scherm heeft een betere kwaliteit ‘gorilla’ glas, veel sterker dan de vorige.

De binnenkant

Het is echt een smart apparaat. Ben je bezig met een sms of email terwijl je iemand ondertussen even wat wilt zeggen, dan hou je het apparaat dicht bij je gezicht en de S3 herkent het en het juiste nummer wordt meteen gekozen. Ook wanneer u een e-book leest, wordt door de sensor waargenomen dat u op het scherm kijkt en blijft het netjes actief. Bij andere toepassingen is dat helaas (nog) niet het geval.

Spraakherkenning

Geen Nederlands, zoals gezegd, dus dan maar Engels. Dat blijft af en toe aardig behelpen.

Foto’s delen

Buddy Photo Share is software die gezichten van vrienden herkent als hun foto’s opgeslagen staan. Met Gallery kun je heel eenvoudig foto’s van vrienden opsturen die op de foto staan.

NFC

Het apparaat is voorzien van NFC, waarmee je gegevens kunt uitwisselen op heel korte afstand. Het moeten dan wel twee S3 toestellen zijn. Een tikje op het toestel is genoeg.

Fotocamera op de S3

Met de Galaxy S3 kunnen een heleboel foto’s achter elkaar door genomen worden. Houd je de ontspanknop in, dan worden er 20 opnames gemaakt, de S3 maakt er 3,3 per seconde. Je kunt ook foto’s schieten terwijl je een Full HD video aan het maken bent.

Batterij

Hoewel de batterij sterker is dan de S2, kom je er niet mee door de dag. Dit is een fiks nadeel. Het beste is dan maar een extra batterij aan te schaffen.

Geheugen

16 GB Intern geheugen via Dropbox 50 GB online opslag. Uit te breiden met een sd-microgeheugen van 32 GB.

Minpunten van de Samsung Galaxy s3

Geen hdmi-aansluiting om foto’s en video’s op televisie te kunnen bekijken. Leg je het apparaat plat neer, dan steekt de camera ietsje uit, wat een kwetsbaar puntje lijkt. De camera heeft slechts een led-flitser. De sterke Xenon-flitser zou te groot zijn.


Conclusie

De Samsung Galaxy S3 presteert uitstekend, er blijven natuurlijk altijd onvervulde wensen. Een moeilijk verslaanbaar toestel, vooral vanwege de ‘smart’ aspecten. De S3 kostte hier oorspronkelijk € 699 maar kom je ook al voor € 100 minder tegen. Hij is zijn prijs waard.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk