Waar moet ik op letten als ik een Android tablet koop

Total
0
Shares
Waar moet ik op letten als ik een Android tablet koop

Waar moet ik op letten als ik een Android tablet koop


Waar moet ik op letten als ik een Android tablet koop?

je kunt kiezen uit Tablets van bekende merken als Acer, Asus, Lenovo en Samsung. Daarnaast zijn er ook android tablets van 100 euro en minder te koop bij bijvoorbeeld de Intertoys of Blokker. Hoe kies je nu degene die het best bij je past.


Welke Android tablet heeft het beste Scherm

Bij het scherm is het belangrijk te kijken naar de volgende eigenschappen

 • grootte
 • resolutie
 • inkijkhoek
 • lichtopbrengst

Beste Schermgrootte voor Android kiezen

De grootte van het scherm wordt uitgedrukt in inches. Een inch is ongeveer 2,5 centimeter. De meeste tablets zijn tussen 7 en 12 inch. Sommige tablets hebben een breedbeeldformaat 16:9, en zijn zo geschikter om films op te kijken. Andere tablets hebben de beeldverhouding 4:3, dit staat gelijk aan een ouderwetse tv.

Tablet met een 4:3 verhouding zijn gemakkelijker in staande en liggende stand te gebruiken, tablets met een 16:9 formaat zijn wat smaller. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijker typen is als de tablet in portetstand wordt gehouden.

Een groot scherm is gemakkelijk in gebruik en tablet met een wat kleiner scherm is gemakkelijker mee te nemen.

Wat is de beste resolutie voor Android tablets

Bekende resoluties voor tablets zijn:

16:9 formaat

 • 800*480
 • 840*480
 • 1024*600
 • 1280*800

4:3 formaat

 • 1024*768

De schermresolutie is het aantal pixels dat op het scherm kan worden weergegeven. Een hoge resolutie betekend dat er veel informatie op het scherm past. Bij een gelijke schermgrootte geen een tablet met een hogere resolutie een scherper beeld, maar vaak ook kleinere letters.


Inkijkhoek scherm tablet

Er zijn grote verschillen in inkijkhoeken bij tablets. De tablets met een AMOLED of IPS scherm hebben de grootste inkijkhoek. Dit is handig als iemand met je mee wil kijken, of als de tablet niet helemaal recht voor je ligt. Bijvoorbeeld op je schoot.
Goedkope tablets hebben vaak een scherm met een slechtere inkijkhoe. Hierdoor zijn deze tablets vaak minder goed te gebruiken.

Scherm met beste lichtopbrengst

Tablets met veel lichtopbrengst zijn ook nog goed te gebruiken in de zon. Tablets die een lagere lichtopbrengst hebben zijn alleen binnen te gebruiken. Als je de tablet buiten, of in de trein of auto wilt gebruiken. Kies er dan een met goede lichtopbrengst. Lichtopbrengst wordt uitgedrukt in cd/m2. Dat is de hoeveelheid licht per vierkant centimeter.

Hieronder een lijstje van verschillende tablet met hun lichtwaarden:
*Apple iPad 2: 410 cd/m2
*Motorola Xoom: 408 cd/m2
*Asus Eee Pad Transformer 325 cd/m2
*Acer Iconia A500 342 cd/m2
*Samsung Galaxy Tab 10.1 464 cd/m2

Snelle Android Tablet Processor

Je wilt een snelle tablet, dus het is belangrijk om een snelle processor in de tablet te hebben. Veel voorkomende processors zijn de:

 • Nvidia Tegra 2
 • TI Omap
 • Snapdragon

Belangrijk is te kijken of het een dualcore processor met twee kernen is of een single core processor. Dual core is sneller. De kloksnelheid is het belangrijkste voor de snelheid en wordt uitgedrukt in Megahertz of MHZ. Snelle tablets hebben een processor die sneller is dan 1000 Mhz of 1 Ghz

Batterijduur

Wil je met de tablet op weg? Dan is het belangrijk een tablet te kiezen waarvan de batterij lang mee gaat. Gebruik je de tablet vooral thuis, dan is het gemakkelijker om de tablet even aan de lading te hangen en is een goede accu minder belangrijk. Als je de tablet veel onderweg wil gebruiken, kies er dan een met een batterijduur van minimaal 6 uur.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk