Ben ik oververzekerd?

Total
0
Shares
Ben ik oververzekerd?
Table of Contents Hide
 1. Ben ik oververzekerd?
  1. Inhoud
  2. Weet je eigenlijk wel hoe je precies verzekerd bent? Heb je wel eens gehoord van onder- of oververzekering? Helaas zien we in Nederland nog heel vaak dat veel mensen niet goed verzekerd zijn. Het is belangrijk om goed verzekerd te zijn, maar je moet zeker niet teveel onnodig premie betalen.
  3. Wanneer ben je oververzekerd?
  4. Wanneer je dekking niet in verhouding staat met het risico dat je loopt kun je spreken over oververzekering. De dekking moet dan natuurlijk wel groter zijn dan het risico, wanneer de dekking lager is dan het risico spreek je over onderverzekering. Je kunt met veel verzekeringen oververzekerd zijn, een goed voorbeeld hiervan is de inboedelverzekering. Wanneer je inboedel een waarde heeft van €50.000 en je bent verzekerd voor €60.000 ben je oververzekerd. Mocht je dan te maken hebben met schade, dan keert de verzekering maximaal €50.000 uit. Dit terwijl je wel al die tijd hebt betaald voor een dekking van €60.000. Je hebt dan dus een te hoge dekking voor de waarde van je inboedel.
  5. Hoe kan ik dit controleren?
  6. Wil je controleren of je oververzekerd bent? Dan is het belangrijk om de dekking van je verzekeringen eens goed onder de loep te nemen. Kijk eens naar de dekking van je zorgverzekering, reisverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, opstalverzekering en inboedelverzekering. Misschien heb je ook nog een verzekering voor je mobiele telefoon, kijk hier dan ook naar. Veel mensen zijn oververzekerd, vooral de reisverzekering met wereldwijde dekking en een uitgebreid pakket van de zorgverzekering kunnen hierbij premies onnodig hoog maken. Ook de autoverzekering kan onnodig lang op all risk blijven staan.
  7. Hoe kan ik dit veranderen?
  8. Heb je het idee dat je oververzekerd bent? Dan kun je op verschillende manieren actie ondernemen. Neem contact op met je verzekeraar, hier kun je vaak een afspraak maken om de dekking te bespreken. Het is sowieso verstandig om met regelmaat je verzekeringen na te lopen om dit soort dingen te voorkomen. Helaas kun je niet altijd tussentijds je dekking veranderen, maar je kan dit wel alvast kenbaar maken zodat je op tijd bent wanneer het nieuwe contract ingaat.
  9. Kan ik oververzekering ook voorkomen?

Ben ik oververzekerd?


Weet je eigenlijk wel hoe je precies verzekerd bent? Heb je wel eens gehoord van onder- of oververzekering? Helaas zien we in Nederland nog heel vaak dat veel mensen niet goed verzekerd zijn. Het is belangrijk om goed verzekerd te zijn, maar je moet zeker niet teveel onnodig premie betalen.Wanneer ben je oververzekerd?

Wanneer je dekking niet in verhouding staat met het risico dat je loopt kun je spreken over oververzekering. De dekking moet dan natuurlijk wel groter zijn dan het risico, wanneer de dekking lager is dan het risico spreek je over onderverzekering. Je kunt met veel verzekeringen oververzekerd zijn, een goed voorbeeld hiervan is de inboedelverzekering.

Wanneer je inboedel een waarde heeft van €50.000 en je bent verzekerd voor €60.000 ben je oververzekerd. Mocht je dan te maken hebben met schade, dan keert de verzekering maximaal €50.000 uit. Dit terwijl je wel al die tijd hebt betaald voor een dekking van €60.000. Je hebt dan dus een te hoge dekking voor de waarde van je inboedel.


Hoe kan ik dit controleren?


Wil je controleren of je oververzekerd bent? Dan is het belangrijk om de dekking van je verzekeringen eens goed onder de loep te nemen. Kijk eens naar de dekking van je zorgverzekering, reisverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, opstalverzekering en inboedelverzekering. Misschien heb je ook nog een verzekering voor je mobiele telefoon, kijk hier dan ook naar. Veel mensen zijn oververzekerd, vooral de reisverzekering met wereldwijde dekking en een uitgebreid pakket van de zorgverzekering kunnen hierbij premies onnodig hoog maken. Ook de autoverzekering kan onnodig lang op all risk blijven staan.


Hoe kan ik dit veranderen?

Heb je het idee dat je oververzekerd bent? Dan kun je op verschillende manieren actie ondernemen. Neem contact op met je verzekeraar, hier kun je vaak een afspraak maken om de dekking te bespreken. Het is sowieso verstandig om met regelmaat je verzekeringen na te lopen om dit soort dingen te voorkomen. Helaas kun je niet altijd tussentijds je dekking veranderen, maar je kan dit wel alvast kenbaar maken zodat je op tijd bent wanneer het nieuwe contract ingaat.


Kan ik oververzekering ook voorkomen?

Door goed te kijken naar de voorwaarden van verzekeringen kun je voorkomen om oververzekerd te raken. Je zorgt er op deze manier voor dat je èn een premie èn een verzekering hebt die bij je past. Je kiest dan voor een dekking die gelijk is aan het risico. Wil je meer informatie over verzekeringen? Kijk dan eens op de website van Vissers Adviesgroep en maak een afspraak: www.vissersadviesgroep.nl
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk