Een passende lening of hypotheek vinden

Total
0
Shares
Een passende lening of hypotheek vinden

Een passende lening of hypotheek vinden


Waar vind ik een passende lening?

Er zijn verschillende vormen van leningen, van een doorlopend krediet tot aan een hypotheek. Wanneer U een passende lening voor bijvoorbeeld een nieuw huis wilt vinden, dan zijn er bij alle banken veel mogelijkheden voor u gecreëerd, om u van een goede hypotheek of andere kredietvorm te voorzien.

Zo biedt de hypotheek u de mogelijkheid, indien u over een koophuis beschikt, een doorlopend krediet afsluiten, waarbij het huis als onderpand geldt.


Hypotheek en andere kredietvormen

De rente is veel lager en u kunt het geld aan uw huis besteden, om bijvoorbeeld het huis te verbeteren. Er wordt door de Bank of Maatschappij van te voren met u de hoogte van het doorlopend krediet bepaald.

Bij sommige banken bestaan ook:

  • Startersleningen,
  • Voordeelkrediet,
  • PlusKrediet.

Dit PlusKrediet is voornamelijk bedoeld voor 60- tot 65- plussers. In de meeste gevallen is het niet meer mogelijk om een passende lening voor deze doelgroep af te sluiten. Het Pluskrediet is afgeleid en gebaseerd op het doorlopend krediet.

Als je een extra krediet afsluit bij een hypotheek, dit krediet wordt ook wel consumptief krediet genoemd, kan dit gebruikt worden voor een extra vakantie, auto of besteding aan het huis.

Waarvoor een lening afsluiten?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een goedkope lening af te sluiten. De meest voor de hand liggende kan een lening zijn voor een huis. Tevens kan er een lening worden afgesloten voor een auto, caravan of een verbouwing. Niet te vergeten, wanneer er een wasmachine kapot gaat, die vervangen moet worden. Meubels, die de beste jaren gehad hebben of een complete inrichting van een kinderkamer.

Welke lening past bij u?

Door de diverse kredietverleners, banken en andere maatschappijen worden leningen op maat aangeboden. Dit houdt in dat er voor iedereen een passende lening gezocht wordt, die bij diegene past. Er wordt rekening gehouden met de financiële situatie. Hoeveel kunt U besteden per maand? Welke looptijd en welk rentepercentage past bij uw financiën? Vergelijk de verschillende leningen met elkaar en maak dan een keuze welke lening het beste bij u past.


Is goedkoop echt goedkoop bij een lening?

Het is noodzakelijk om de voorwaarden, die de bank of kredietverstrekker stelt, goed door te lezen. U kunt bij de verschillende banken informeren en dan vergelijken, wie de goedkoopste aanbieding heeft. U kunt de looptijd van de aflossing vergelijken, hoe laag het rentepercentage is of hoe hoog het rentepercentage is. Lees de kleine lettertjes in de voorwaarden zeer goed door, voordat u een contract ondertekent.

Voordat u er erg in heeft, zit u aan een veel te langdurig en te duur contract vast. Soms is de maatschappij ondergebracht in een grotere kredietverstrekker. Soms is het ook zo dat u voor het afsluiten van een lening, geen afsluitprovisie hoeft te betalen en let er op dat ook uw persoonlijke gegevens zeer vertrouwelijk behandeld zullen worden.

Zorg voor een goede voorlichting

Wanneer u bij geen enkele bank of instantie een lening kunt afsluiten, dan kunt u misschien ook particulier geld lenen, en zo toch aan een lening kunt komen. Er zijn voorwaarden, waar u als klant goed op moet letten. De rente is laag, maar de looptijd van de aflossing is veel langer.

Wanneer u een lening voor een huis afsluit en u kunt de aflossing niet betalen, dan dient het huis als onderpand en kan de bank over het koophuis beschikken en (via een executie) verkopen. Dit geldt hetzelfde, wanneer u een lening afsluit om een auto aan te schaffen. Indien U de aflossing niet meer kunt betalen, kan de bank de auto opeisen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk