Hoe kun je veel geld besparen? Tips en adviezen

Total
0
Shares
Hoe kun je veel geld besparen? Tips en adviezen

Hoe kun je veel geld besparen? Tips en adviezen


Wat kun je doen om te besparen?

Gaat het economisch minder met een land of verlies je je baan dan moet je op je onkosten besparen. Het betekent dat je concreet moet gaan snijden in uitgaven zodat je wel rond kunt komen danwel kunt blijven besparen. Op welke manieren kun je besparen op je uitgaven en wat kun je verder doen?


Aanleiding om minder uit te geven

Het kan wegens omstandigheden met een onderneming minder gaan waardoor je mogelijk tijdelijk minder loon krijgt of dat je wordt ontslagen. Je komt in de WW of gaat scheiden waardoor je financiën niet op orde zijn. De uitgaven zijn hoger dan wat er binnenkomt en dus moet je beslissen om te gaan bezuinigen. Maar als je een huis en kinderen hebt, waar kun je dan nog op besparen?

Waarde onroerende zaken woning en heffingen

Een belangrijke kostenpost wordt gevormd door vele heffingen welke worden afgedragen aan landelijke instanties. Denk aan rioolrecht, afvalstoffenheffing, woningforfait welke worden bepaald op basis van de WOZ waarde. Die marktwaarde moet dus correct zijn. Ieder jaar ontvang je daartoe van de gemeente een waarde beschikking waarbij je zes weken de tijd hebt om een bezwaar tegen in te dienen. Dalen de woningprijzen dan kan er snel een groot verschil ontstaan met de werkelijke waarde. Over het verschil betaal je dus teveel. Dien tijdig een bezwaar in zodat je op je maandelijkse lasten bespaart.

Energielasten

Het warm stoken van een woning kost veel geld. Energie wordt ieder jaar duurder en dus is het van belang om daar iets aan te doen. Je kunt er direct op besparen door het een paar graden lager te zetten. Uiteraard is dat geen structurele oplossing. Heb je iets geld over (in goede tijden) investeer in isolatie en zonnepanelen. De prijs van zonnepanelen is tegenwoordig dermate gunstig dat je tegen een beperkt bedrag een dak vol zonnepanelen kunt hebben. Investeer tijdens gunstige perioden zodat je structureel op je energielasten kunt besparen.


Abonnementen

We gaan veel abonnementen aan in ons leven en kunnen een aanslag op het beschikbare inkomen betekenen. Denk aan de krant, sportscholen, hobby’s, magazines, enzovoorts. Sta er dan bij stil wat je feitelijk wel of niet nodig hebt om goed te kunnen bestaan. Wat heb je werkelijk nodig en wat heeft mogelijk minder tot geen prioriteit? Schrijf alles op wat je niet specifiek dagelijks nodig hebt, zodat je er geleidelijk aan kunt werken. Wegstrepen door abonnementen op te zeggen zorgt ervoor dat je minder uitgeeft.

Kleding en andere spullen

Draag kleding dat je reeds in huis hebt en stel dure aankopen uit tot het beter gaat. Na slechte tijden volgen goede tijden. Wat je nu niet direct nodig hebt koop je dus later. Toch kun je bepaalde aankopen niet uitstellen en dus moet je aanbiedingen in de gaten houden. Op koopjes jagen kan je op de aanschafprijs van kleding behoorlijk besparen. Het kopen van spullen nadat een bepaalde datum is geweest kan ook veel besparen. Het kopen van kerstspullen na de kerstdagen betekent besparen. Bekijk verder niet A merken echter ga voor mindere merken waardoor je kunt besparen. Wees dus selectief in wat je koopt en koop alleen maar wat je echt nodig hebt. Je kunt daarnaast ook tweedehands spullen nemen via een kringloopwinkel.

Het kopen van eten

Ga je voedsel inslaan, koop dan het goedkope merk. Het is veelal hetzelfde product echter met een ander etiket. Koop bovendien niet meer dan je op je boodschappenlijst staat. Je voorkomt dat je wordt verleid door andere ongewenste aanbiedingen. Stop daarnaast met roken en drinken omdat het een dure hobby is.

Lees verder suggesties:

Tips om kosten te besparen bij woningaankoop

Hoe kun je van je schulden afkomen?

Rente sparen: hoeveel moet je inleggen voor een eindbedrag?

Hoeveel mag je sparen bij een bijstandsuitkering?

Artikel partner:

Inleg en sparen gecombineerd, hoeveel kan ik opbouwen?
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk