hoe ontvang je het hoogste rendement op lijfrente uitkering

Total
0
Shares
hoe ontvang je het hoogste rendement op lijfrente uitkering

hoe ontvang je het hoogste rendement op lijfrente uitkering


Hoe ontvang je het hoogste rendement op lijfrente uitkering

In je werkende bestaan moet je hard ploeteren voor je centen. Je wilt dan ook dat je voor later een aardig zakcentje overhoudt. Een manier om dit waar te maken is gebruik te maken van de lijfrente uitkering. Deze polis kun in één keer vol storten of juist maandelijks doe je een inleg. Iedereen kan hier gebruik van maken om voor later een kapitaal op te bouwen. Hoe weet je nu eigenlijk dat je over je inleg in de lijfrente uitkering het hoogste rendement ontvangt? Dit heeft primair te maken met de voorsprong die de overheid geeft middels belastingvrijstelling over de inleg.


Vrijstelling belasting

Een lijfrente uitkering sluit je af om ervoor te zorgen dat je geld of kapitaal gevrijwaard blijft van enige belasting toeslag. Dit kan voort komen uit onder andere een gouden handdruk waarbij je het bedrag in zijn geheel stort danwel een maandelijkse lijfrente polis waarbij je geleidelijk kapitaal opbouwt. Alle inleg wordt gedaan van het bruto loon of kapitaal, dus voordat er belasting wordt geheven over het bedrag. Over de inleg bespaar je dus een behoorlijk percentage, wat je anders kwijt zou zijn. Dit betekent dus dat je vrij snel een kapitaal kunt opbouwen, buiten de belasting om. Maak je gebruik van de uitgestelde lijfrente uitkering blijft de rente binnen de polis. Deze rente is dan ook vrijgesteld van belastingheffing.

Hoog rendement

Uiteraard is het zo dat des te langer je het kapitaal laat vast zetten des te hoger je rendement zal zijn. Tevens zal de rente vergoeding bij lange termijn polissen eveneens hoger zijn. Verschillende aanbieders van lijfrente uitkeringen hanteren verschillende rente standen en daarom is het zondermeer verstandig vooraf te gaan vergelijken. Een goede selectie zal je een passend rente percentage opleveren om zo een hoog rendement over je inleg te creëren. Het is daarbij dan ook belangrijk om de voorwaarden van een lijfrente uitkering goed door te lezen om eventuele verrassingen uit te sluiten.

Uitkering van de lijfrente polis

Zodra je de gewenste leeftijd hebt bereikt om van je kapitaal gebruik te maken, kun je de polis laten uitbetalen. Mocht je daarbij de pensioen gerechtigde leeftijd hebben bereikt, moet je trouwens over het maandelijks uit te keren bedrag een veel lager belasting percentage betalen. Weer een voordeel. Dit is dan veelal een zogeheten Oudedagslijfrente uitkering. Het is dan juist verstandig om het niet in één keer te laten uitkeren, echter geleidelijk per maand. Hoge bedragen wordt zondermeer zwaar belast, terwijl dit juist gunstig is voor lagere bedragen. Mocht je jammer genoeg niet de uitkerings leeftijd bereiken kan het kapitaal worden doorgeschoven naar een zogeheten nabestaandenlijfrente.


Kapitaal voor later

Door juist effectief gebruik te maken van ons belasting systeem en de mogelijkheid om de inleg voor lange termijn vast te zetten tegen een hoog rente percentage, levert de lijfrente uitkering een hoog rendement op. Je kunt de lijfrente uitkering gaan vergelijken met beleggings constructies en investerings polissen. Echter met de lijfrente polis weet je zeker dat je gegarandeerd een hoog rendement hebt, juist omdat je bespaart op de belasting toeslag. Deze voorsprong qua rendement kunnen andere polisvormen nagenoeg tot niet inhalen. Al met al biedt de lijfrente uitkering uitkomst om tegen een hoog rendement voor later een mooi kapitaal op te bouwen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk