Hoe kun je een krediet of lening aanvragen?

Total
0
Shares
Hoe kun je een krediet of lening aanvragen?

Hoe kun je een krediet of lening aanvragen?


Krediet aanvragen

Het aanvragen van een krediet is tegenwoordig heel lastig geworden. Als je er over nadenkt is dat ook helemaal niet vreemd. Een krediet betekent dat je elke maand geld moet gaat terug betalen met ook nog eens een rente er bij.

Vroeger werden de leningen veels te makkelijk afgesloten, waardoor een hoop mensen nu heel erg in de financiële problemen zitten.

Het bedrag wat ze moeten terug betalen is te hoog en het lukt ze dus niet om elke maand rond te komen met het geld wat ze hebben. Voeg daar ook nog eens de rente bij op en het probleem is nog groter.


Het afsluiten van een lening

Er zijn echter meerdere gevallen te bedenken waarin je een lening graag wilt hebben. En als je je bewust bent van de consequenties en je weet dat je elke maand een bepaald bedrag en rente moet afbetalen, dan hoef je door de lening dus helemaal niet in de financiële problemen te komen. Als je bijvoorbeeld wilt gaan verbouwen of je wilt een nieuwe keuken kopen en je hebt weinig spaargeld, dan kan dit een goed moment zijn dat jij graag een lening zou willen afsluiten.

Het bedrag van een lening

Het bedrag van een lening kan enorm verschillen. Zo sluiten sommige mensen een lening af van enkele honderden euro’s, terwijl er ook leningen worden afgesloten van meer dan 100.000 euro. Afhankelijk van de hoogte van de lening kun je een keuze maken in hoe je de lening wilt gaan afbetalen.

Het afbetalen van een lening

Er zijn meerder vormen waarop je een lening kunt afbetalen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om elke maand een vast bedrag af te betalen voor een x aantal jaar, maar je kunt er ook voor kiezen om een variabele aflossing te nemen. Dit houdt dan in dat je de ene maand wat meer kunt aflossen dan de andere. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je geen vast inkomen hebt. De maand dat je wat meer verdient los je wat meer af en tijdens maanden dat er weinig binnen komt los je iets minder af.


Wees zorgvuldig met het afsluiten van een lening

Mensen worden steeds voorzichtiger als het aankomt op het aflsuiten van een lening en dat is niet vreemd. Naast het feit dat er momenten kunnen komen dat je de lening niet elke maand netjes af kunt betalen, bijvoorbeeld doordat je werkloos wordt, is de rente ook een belangrijk onderwerp van gesprek. De rente kan namelijk nogal verschillen en dit heeft weer impact op het maandelijkse bedrag wat je af moet betalen. Zo kan het dus voorkomen dat je het eerste jaar elke maand 500 euro afbetaald en dat je het 2e jaar door een rentestijging openeens meer dan 600 euro moet gaan afbetalen. Dit zijn dan natuurlijk onverwachte stijgingen die er voor kunnen zorgen dat jij in financiele moeilijkheden gaat komen. Maak dus altijd een goede berekening, Zorg er voor dat je geen te hoge lening afsluit zodat je weet dat jij elke maand gewoon kunt afbetalen en hierdoor niet je hele leven lang in de schulden zult blijven zitten.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk