Afvallen door het HCG hormoon te activeren

Total
0
Shares
Afvallen door het HCG hormoon te activeren

Afvallen door het HCG hormoon te activeren


Gewicht verliezen door HCG te bevorderen

Afslanken is geen sinecure en vergt voor velen veel inspanning en pijn. Heb je overgewicht of ben je zwaarlijvig dan moet je voor goede gezondheid iets aan het gewicht doen door vet te verbranden. Dat proces wordt in gang gezet door een lichaamseigen stof geheten het HCG hormoon. Wat doet deze stof in het lichaam en hoe kun je ervoor zorgen dat het inwendig wordt geactiveerd zodat jij kunt afvallen?


Wat doet het lichaamseigen stofje?

De stof is het meest actief tijdens de zwangerschap van de vrouw. De vrouw eet meer en komt aan. Naarmate het kind groter wordt is er meer energie en gezonde voeding voor het kind nodig welke uit ingenomen eten wordt opgenomen. De vrouw zelf krijgt daarbij energie uit de eigen opgeslagen vetten. Het lichaam heeft daartoe middels de afgifte van het hormoon opdracht gegeven zodat vetten worden verbrand om energie te krijgen. Die balans zorgt ervoor dat het kind slechts voeding uit gezonde producten krijgt waarnaast de vrouw voldoende energie uit het lichaam haalt.

In ieder mens aanwezig

Ondanks het feit dat de stof zeer duidelijk bij de zwangere vrouw aanwezig is, is het bij iedereen werkzaam. Met die kennis zouden we ook de stof kunnen triggeren zodat het lichaam wordt aangestuurd om af te vallen. Gezonde voeding waarbij je minder eet zorgt ervoor dat het lichaam daarop moet reageren. Enerzijds kan een honger gevoel ontstaan waardoor je weer meer gaat eten. Om dat te voorkomen is het beter om meer eiwitten in te nemen zodat je langdurig een vol gevoel houdt. Anderzijds stimuleert beweging het lichaam om meer energie te verbruiken.

Wat kun je zelf doen om extra af te vallen?

Uiteraard begint afslanken bij wat je allemaal aan voeding inneemt. Bewust omgaan met eten en weten wat je inneemt is een goede stap in de juiste richting. Zelf gezonde maaltijden klaarmaken zodat je voorkomt dat je verkeerde stoffen inneemt is van belang. Eten en een werkzame maag stimuleert de stofwisseling door de aanmaak van aminozuren. Vaker per dag eten zorgt ervoor dat je kunt afslanken. Eet beperkte hoeveelheden echter gezonde maaltijden bestaande uit zuivel, fruit, vis en noten (ongezouten) en groente zodat je het metabolisme stimuleert. Beweeg daarnaast meer zodat de energievraag toeneemt waardoor het HCG hormoon wordt aangemaakt.


Jezelf slank kauwen

Een probleem van veel mensen is dat men aankomt door onvoldoende te kauwen. Daardoor moet er meer voedsel worden ingenomen om hetzelfde energieniveau te behalen. Door langer te kauwen kan speeksel energie uit zetmeel halen waardoor het lichaam reeds wordt gevoed. Het betekent dat men met minder voeding dezelfde hoeveelheid energie krijgt. Het resultaat is dat er minder verzadigde vetten en snel verbrandende koolhydraten in het lichaam komen waardoor je afvalt. Je behoudt een vol gevoel door een groter aandeel speeksel waarnaast je meer rendement uit voedsel haalt. Bijkomstigheid is dat er ook meer energie uit opgeslagen vet wordt gehaald waardoor je geleidelijk aan afslankt. Je zult daarbij stabiliseren op een lager lichaamsgewicht.

HCG aanvullend innemen

Er zijn producten beschikbaar waarbij een biologische vorm van HCG via de tong wordt opgenomen. Het houdt in dat je zelf het lichaam kunt aansturen om vetten te verbranden. In combinatie met een strak dieet kun je snel veel gewicht verliezen. Uiteraard is het de vraag of je een crashdieet moet volgen om veel gewicht te verliezen. Een stapsgewijze manier van afvallen waarbij je regelmatig eet zodat het metabolisme wordt gestimuleerd lijkt op zijn plaats. Uiteraard kun je het combineren met het aanvullend innemen van de vloeistof zodat je zeker weet dat vetten worden verbrand.

Lees verder suggesties:

Afvallen door het metabolisme te verhogen, tips en adviezen

Geleidelijk op een dag eten om het lichaam te stimuleren

Handig afvallen met zink

Artikel partner:

Wat doet het HCG hormoon in het lichaam?
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk