Afvallen met Yoga

Total
0
Shares
Afvallen met Yoga

Afvallen met Yoga


Afvallen met Yoga

Veel mensen maken de vergissing dat yoga een manier is om snel gewicht te verliezen. Met een uur yoga verbrand je ongeveer net zoveel calorieën als wanneer je een goede wandeling maakt. Uiteraard zal yoga bijdragen aan het feit dat iemand lekkerder in zijn/haar vel zal komen te zitten, doordat je bewuster bezig bent met bewegen en met je lichaam.

Slank door yoga

Yoga werkt niet op directe wijze bij aan het afvalproces, echter heeft het wel indirect effect bij gewichtsverlies, wat op langere termijn profijt oplevert. Uit onderzoek blijkt dat mensen die aan yoga doen bewuster gaan leven, ze houden zich meer bezig met hun eetgewoontes, zijn meer bezig met lichaamsbeweging en omdat yoga bijdraagt aan een verhoogde werking van de schildklier zullen mensen hierdoor wel degelijk wat kilo’s door kwijt kunnen raken.


Gewichtsverlies door yoga

Wat ook bij kan dragen aan gewichtverlies is dat yoga een oefening is om je te leren ontspannen, en je leert om te gaan met hevige emoties. Stress of bijvoorbeeld ernstig verdriet draagt bij aan een groot hongergevoel waardoor mensen met een hoger stressgehalte dan gemiddeld, sneller geneigd zijn om extra te gaan eten.

Cardio oefeningen

Kortom, we kunnen zeggen dat yoga kan helpen aan gewichtsverlies op de lange termijn. Mocht je direct harde kilo’s willen verliezen kan je echter beter een cardio oefening gaan doen zoals hardlopen, fietsen of zwemmen. Het feit blijft uiteraard dat yoga je helpt met het bewust worden van je lichaam, je spieren worden krachtiger, je krijgt meer energie en geestelijk werkt het zeer ontspannend.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk