Artrose, reuma, gewrichtspijn verminderen: urinezuur afvoer

Total
0
Shares
Artrose, reuma, gewrichtspijn verminderen: urinezuur afvoer

Artrose, reuma, gewrichtspijn verminderen: urinezuur afvoer


Hoe kun je urinezuur afvoeren voor minder gewrichtspijn

Als een ontsteking aan het zachte materiaal tussen botdelen in gewrichten ontstaat dan kan het veel pijn en ongemak geven. Het valt onder de noemer gewrichtspijn, artrose of reuma en komt bij een groot deel van de mensen voor. Omdat het diep genesteld is in het gewricht kun je er lang last van hebben en kan het veel pijn doen. Wat zijn zoal de tips om deze pijnen te ontlasten?


Oorzaak van de aandoening

Het gaat om een ontsteking aan de synovium en vormt het zachte weefsel in de gewrichten. Normaal verzorgt het een soepele beweging van de gewrichten echter dat raakt verstoord bij een ontsteking daaraan. Dan neemt de vloeibaarheid af en de hoeveelheid vloeistof kan toenemen waardoor druk op de botdelen, weefsels, spieren en pezen ontstaat. Ook kan er een uitstulping ontstaan waardoor de gewrichten juist groter lijken. Een belangrijke grondlegger van de pijnen is urinezuur. Maakt het lichaam teveel van deze stof aan dan gaat het juist in de gewrichten ophopen met de pijnlijke aandoening tot gevolg. Wat kun je eraan doen?

Reden om af te vallen

Heb je overgewicht in combinatie met gewrichtspijn dan is de eerste stap om gewicht te verliezen. De druk op de gewrichten is hoog. Verlies je gewicht dan neemt de druk op de gewrichten af waardoor je gemakkelijker kunt lopen. Alles wat je wel aan gewicht moet meenemen heeft dus een negatieve invloed op de mate van pijn dat in de gewrichten wordt veroorzaakt. Maar niet alle gewrichten hebben veel last van het gewicht, echter doen ook veel pijn. Denk aan de vingers, pols. Naast afvallen is het belangrijk om urinezuur uit het lichaam af te voeren.

Afvoer van urinezuur, hoe doe je dat

Maakt het lichaam teveel van deze stof aan dan wordt het in de gewrichten opgeslagen. Om het goed af te voeren moet je brandnetelthee gaan innemen. Het heeft de unieke eigenschap om:

  • vocht af te drijven: dit werkt ook gunstig om voorgenoemde gewicht deels af te laten voeren via de plas;
  • pijnen te verlichten;
  • afvalstoffen (zoals urinezuur) af te voeren;
  • overige infectie en ontstekingen aan te pakken.

Brandnetelthee bevat alle juiste elementen om van ongunstig werkende stoffen af te komen. Doe je voordeel en profiteer van deze positief werkende thee. Zo kun je op een handige manier van vele ongemakken afkomen.


Inname van brandnetelthee kuur

Ga naar een reformhuis zodat je de juiste samenstelling van de thee voorverpakt kunt krijgen. Drink drie maal per dag een grote mok thee, of meerdere bakjes zodat je voldoende van de werkzame stof binnenkrijgt. Vocht inclusief gifstoffen wordt via de urine geleidelijk aan afgevoerd waardoor er verlichting ontstaat in de gewrichten. Daarnaast werkt het antihistaminisch (tegen ontstekingen en ontsmettend) en als antibacterieel zodat ontstekingen afnemen en zwellingen grotendeels verdwijnen. Door de inname van brandnetelthee kun je ervoor zorgen dat de pijnen in gewrichten door artrose of reuma afneemt.

Let wel sommige mensen zijn allergisch voor de stoffen in de thee, laat je dus informeren door het reformhuis. Een brandnetelthee kuur mag je een maand achter elkaar innemen, echter dan moet je een maand stoppen. Het voorkomt dat je nieren overbelast raken. Maak dus gebruik van de kuur op een verantwoorde manier zodat je afvalt en verkeerde stoffen afvoert.

Lees verder suggesties:

Afvallen door het metabolisme te verhogen: tips en adviezen

Griffonia extract en B vitamine om optimistisch af te vallen

Brandnetelkuur thee: verbeter je gezondheid preventief

Hoe kun je gewrichtspijn bestrijden?

Artikel partner:

Methoden om urinezuur af te voeren!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk