couperose behandeling

Total
0
Shares
couperose behandeling

couperose behandeling


Hebt u last van Couperose? Wist u dat in principe iedereen last van couperose kan krijgen? Het meeste komt het toch voor bij mensen van middelbare leeftijd. De wanden van de haarvaten in het gezicht verslappen. Hierdoor verwijdt het vat en het bloed wordt niet meer voortgestuwd. De vaatjes worden zichtbaar als rode lijntjes of kronkeltjes onder het huidoppervlak. De huid kleurt rood, vaak de wangen en de neus. Maar ook grote delen van het gezicht, decolleté en de benen kunnen de huid ontsieren. Bij mannen komt het vaak in het gezicht voor, bij vrouwen vaak in gezicht en op de benen.

Oorzaken couperose

Duidelijke oorzaken van couperose zijn er niet maar vaak wordt het verweten aan te veel direct zonlicht, weer en wind, maar ook erfelijkheid kan een rol spelen. Tevens kan het gebruik van veel alcohol de couperose versterken. Ook het eten van scherp voedsel kan er voor zorgen dat de vaatjes vuriger worden. Het ontstaan is moeilijk te voorkomen wanneer men aanleg heeft voor couperose.


Rosacea

Dit is een ernstigere vorm van couperose. Hierbij hebben de wangen een felle kleur rood, zijn er kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose) en is de huid ook onrustig met bultjes en puistjes.

Behandelingen

Couperose Camoufleren

Met make-up kun je de rode adertjes goed camoufleren. Wanneer er een goede, luchtige en lichte structuur foundation wordt gebruikt, kun je hier goed de couperose mee camoufleren. Er moeten altijd groene pigmenten in de concealer of crème aanwezig zijn. Deze camoufleren de rode aders. Uiteraard moet de foundation goed dekkend zijn omdat bij een te dikke laag de huid te veel wordt afgesloten en er dan meer problemen dan oplossingen komen omdat de huid verstopt raakt.

Crème tegen couperose

Een goede crème kan de couperose tot rust brengen. De crème zal de rode huid kalmeren en het branderige gevoel verminderen. Eventueel kan er ook een antibiotica crème gebruikt worden als de huid erg onrustig is.


Laserbehandeling couperose:

Met een speciaal filter en de goed ingestelde intensiteit van licht via een speciaal handstuk op het te behandelen gebied te plaatsen kun je de couperose laten verdwijnen. In 3-5 behandelingen.  Het licht absorbeert hemoglobine in bloed en zet dit om in warmte. Warmte lost eiwitten in bloed op. Gevolg is dat de vaatjes verdwijnen. Er zullen wondjes en korstjes ontstaan maar wanneer hier niet aangekomen wordt zullen er geen blijvende gevolgen van de couperose behandeling op de huid te zien zijn. Uiteraard alleen maar dat de couperose verdwenen is!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk