Crosstrainer kopen

Total
0
Shares
Crosstrainer kopen

Crosstrainer kopen


Altijd al fit willen zijn? Met de training op uw crosstrainer kunt de conditie op peil brengen en tegelijkertijd heerlijk sportief bezig zijn in uw eigen vertrouwde omgeving. Met een crosstrainer thuis hoeft u niet meer de deur uit en kunt u direct beginnen met uw training.

Werking crosstrainer

De crosstrainer heeft een vliegwiel welke meestal aan de voorzijde van het apparaat bevestigd is. Deze zorgt voor de omwentelingen die je met je voeten en armen maakt. De handpedalen zijn namelijk met de voetpedalen verbonden. De pedalen staan in verbinding met het vliegwiel welke voor de vertraging en weerstand zorgt in de training.
Het vliegwiel wordt bij de duurdere modellen aangedreven door een v-snaar. Hierdoor staat er altijd voldoende spanning op de overbrenging en is nagenoeg geruisloos. Verder is de v-snaar onderhoudsvriendelijk.


Handige verstelknoppen

Met de mechanische instelknop kan de weerstand van het vliegwiel worden ingesteld.
Afhankelijk van de gekozen crosstrainer zijn er verschillende manieren om de weerstand op te bouwen.

De eenvoudige modellen beschikken over blokremmen of een band. Door de weerstand knop aan te draaien zal er meer met de blokrem het vliegwiel worden afgeremd. Met de remband zit de band om het vliegwiel heen welke deze afremt met de instelknop. Echter deze wijze van weerstand opbouwen is slijtage onderhevig. U kunt dan denken aan versleten remblokken of versleten remband.

Bij de duurdere modellen is er een elektrische magneet bij het vliegwiel aangebracht om weerstand op te bouwen. Het grote voordeel hierbij is dat deze methoden geen slijtage kent en de weerstand geruisloos is.

De training word dan ingesteld met de trainingscomputer. Deze kunt u zelf naar behoefte instellen om zo een gevarieerde training in te stellen.
U kunt dan bijvoorbeeld de training als volgt instellen;

 • Interval (verschillende snelheden)
 • Bergtraining (meer, minder weerstand alsof u een berg oploopt en weer afloopt)
 • Afstand (vaste weerstand op een ingestelde afstand af te leggen op een vlak terrein)

De computer kan bij de duurder modellen verschillend geprogrammeerd worden waarbij een gedetailleerd overzicht gegeven kan worden zoals;

 • Hartritme,
 • Calorie verbruik,
 • Afgelegde afstand,
 • Tijdsduur.

Wordt er getraind op hartslag dan geeft de computer aan hoeveel omwentelingen je moet halen om in de ingestelde hartslagzone te trainen. Uiteraard train je dan met een hartslagband om of door middel van sensoren op de handrepen.

Training op crosstrainer

Met uw crosstrainer kunt u meerdere lichaamszones tegelijkertijd trainen. Dit fitnessapparaat combineert meerdere apparaten. Dit zijn de;

 • Steps
 • Fiets
 • Skitrainer
 • Loopband.

Het grote voordeel is dat de belasting op uw gewrichten minimaal is. Dit komt omdat er een vloeiende beweging gemaakt wordt op dit mooie apparaat. Normaal rent u op een loopband en telkens als uw voeten op de loopband terecht komen geeft dit een belasting op uw gewrichten. De crosstrainer heeft dit probleem niet omdat u een vloeiende beweging maakt met uw voeten op de voetpedalen ook wel trapvlak genoemd van de crosstrainer. U traint diverse lichaamszones zoals borst, schouders, rug, armen, billen, en de boven- onder-been en kuiten.

Algehele conditie

Zoals u gelezen hebt is de crosstrainer een allround apparaat waarmee uw gehele lichaam kunt trainen. Groot voordeel is dat er minimaal tot geen kans is tot het oplopen van een blessure! Een crosstrainer kopen is dus een verantwoorde aanschaf.

Als u om de dag traint zult u versteld staan dat u op zeer korte termijn een vooruitgang ziet in uw conditie en uw algemene gezondheid ! En wie wil dit nou niet ?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk