De Fleurcup: te mooi om waar te zijn!

Total
0
Shares
De Fleurcup: te mooi om waar te zijn!

De Fleurcup: te mooi om waar te zijn!


Op een blauwe maandag was ik aan het surfen op het net en kwam ik de volgende site tegen www.fleurcup.com. Wat ik daar las, leek de oplossing voor al mijn maandelijkse problemen. De Fleurcup is een soort siliconen eierdop waarin je bloed wordt opgevangen. Omschrijven gaat moeilijk. Bekijk de site van Fleurcup voor een completer beeld. Je kan hem in verschillende kleuren bestellen: transparant, rood, groen, blauw, roze en paars. Ook heb je twee maten. Een kleine versie voor als je weinig menstrueert en een grotere bij heftigere bloedingen. Ook als maagd kan je gebruik maken van deze cup.

Geen tampons meer nodig

Ik dacht van alles verlost te zijn en ook nog eens geld te besparen. Dit omdat je een paar jaar met een cup kan doen. Geen pakken maandverband meer aanschaffen. Geen touwtjes van tampons die afbreken. Nee, gewoon een Fleurcup aanbrengen. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Nog geen vijftien euro. Dan komt er nog zo’n vijf euro verzendkosten bij. De Fleurcup komt namelijk helemaal uit Frankrijk. Als je wilt kan je ook een mooi satijnen zakje aanschaffen voor vijf euro om hem in op te bergen. Dan heb je de Fleurcup altijd op en nette en toonbare wijze in je tas zitten.


Fleurcup inbrengen

Voor het gebruik is hij ideaal. Dat moet ik toegeven. Je vouwt hem op de wijze die de gebruiksaanwijzing aangeeft en brengt hem zo erg gemakkelijk in. Geen centje pijn. Ook als je beweegt voel je niks. Tot zo ver verloopt dus alles volgens plan. Stap twee is om hem eruit te krijgen. Je moet hem minstens twee keer per dag legen en dan goed afspoelen met water. Zo gezegd zo gedaan. Dacht ik.

Fleurcup verwijderen

Maar hoe krijg je hem eruit? Dat is het probleem. De gebruiksaanwijzing zegt dat je met een vinger de vacuümwerking moet opheffen. Dat probeerde ik ook braaf. Helaas lukte dat niet. Ook met twee vingers kon ik geen succesvol resultaat boeken. Laten we het erop houden dat ik hem er niet zelf uitgekregen heb. Gelukkig hoefde ik niet naar het ziekenhuis om hem te laten verwijderen. De Fleurcup kwam met de schrik tussen de benen vrij. Natuurlijk kan je wel een touwtje aanbrengen onderaan de cup. Maar dan kan je in mijn ogen net zo goed een tampon gebruiken. En wat als het touwtje afbreekt?

Maandverband en tampons

Gedesillusioneerd staar ik nu naar mijn Fleurcup. Het zag en klonk als een sprookje. Ik dacht al:‘Waarom is dit niet eerder uitgevonden? Waarom wordt hier niet uitvoerig reclame voor gemaakt?’. Nu weet ik waarom. Waarschijnlijk ondervinden meer vrouwen problemen met het verwijderen van deze cup. Misschien dat de leverancier daar nog wat aan kan doen. Dan zouden we het ideale product voor de vrouw en haar periode hebben. Voor nu zoek ik maar weer mijn toevlucht tot maandverband (met vleugels) en tampons.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk