Dik zijn vermindert de erectiele functie: invloed aromatase

Total
0
Shares
Dik zijn vermindert de erectiele functie: invloed aromatase

Dik zijn vermindert de erectiele functie: invloed aromatase


Waarom werkt de erectiele functie minder als je dikker bent

Seks is de meest fijne lichamelijke inspanning waar iedereen van wil genieten. Om er optimaal van te kunnen genieten dient de erectiele functie wel goed werken. Het kan meerdere oorzaken hebben, echter dikker worden kan er wel degelijk van invloed op zijn. Waarom ervaart de gezettere man dat het hebben van een langdurige erectie minder vanzelfsprekend is of dat het juist helemaal niet meer goed werkt.


De gevolgen van aromatase

Naarmate je aankomt en lui-vet hebt zitten neemt de productie van aromatase toe. Het is een stof dat ervoor zorgt dat de spiraal van het dikker worden meer ernstige vormen aanneemt. Het is dus een stof die niemand wil hebben omdat het gewicht erdoor toeneemt. Testosteron – gewoonlijk gunstig voor de toename van adrenaline (een essentiële metaboliet) en dus goed voor de stofwisseling – wordt door aromatase omgezet naar de vrouwelijke variant oestrogeen. Zodra testosteron oestrogeen wordt nemen de belangrijkste typerende mannelijke functies qua invloed af.

Dikker worden laat de boel verslappen

Indien in het mannelijke lichaam meer oestrogeen vrijkomt zal de vetopslag meer worden geactiveerd. Specifiek op de plekken waar de vrouw meer weefsel heeft zitten zal de man ook meer vet krijgen. De dijen nemen toe, de borsten van de man lijken groter te worden en het gewicht neem verder toe. Omdat testosteron afneemt in het lichaam neemt de productiviteit van de teelballen af en dus wordt de zaadhoeveelheid beïnvloed. Aanvullend zal de mate van bloedtoevoer naar het geslachtsdeel afnemen waarnaast ook lustgevoelens minder worden.

Relatie met prestatieangst

Is er eenmaal een omstandigheid ontstaan waarbij de man eenmalig niet heeft kunnen leveren dan kan het meerdere keren volgen. Enerzijds zal de afname van testosteron ervoor zorgen dat de kans op een volledig werkende erectie met ejaculatie afneemt en anderzijds zorgt het niet kunnen presteren voor angsten. De gedachten nemen de overhand waardoor de omstandigheid kan leiden tot prestatieangst.


De gunstige werking van zink

Indien je gezet bent en problemen met de erectiele functie hebt dan kan de inname van voldoende zinktabletten helpen. Zink neutraliseert namelijk aromatase. Het zorgt ervoor dat testosteron niet wordt omgezet in oestrogeen en dat kan voor een stabiel lichaamsgewicht zorgen. Daarnaast kan de erectie mogelijk in erectie herstellen. Let wel dat het tijd kost om een verbeterde omstandigheid te realiseren omdat er hormonen aan het werk zijn.

Afvallen kan zeker helpen

Om de invloed van aromatase te verminderen kan afvallen zeker helpen. Minder vet in het lichaam zorgt ervoor dat er minder van de stof wordt aangemaakt waardoor de mate van testosteron toeneemt. Testosteron zorgt er dan voor dat de mannelijke eigenschappen weer worden benadrukt door toename van spieren en een verbeterde productie van zaad. Ook de lust zal toenemen door een verbeterde lichaamsfunctie. Zorg ervoor dat je afvalt door:

  • vaker per dag kleine gezonde hapjes in te nemen (een werkende maag zorgt voor een hoge mate aan aminozuren waardoor het lichaam beter met voedingsstoffen omgaat);
  • beter kauwen zodat je meer voeding uit minder eten krijgt;
  • zelf kookt om ongewenste stoffen, teveel zouten en ingrediënten te vermijden;
  • verleidingen laat staan en aan je gewicht denkt;
  • vocht en gifstoffen afvoeren door brandnetelthee te drinken;
  • trainen en meer beweging zorgt voor meer spieren en het aandeel metabolieten neemt toe.

Hulpmiddelen gebruiken

Lukt het afslanken niet goed echter wil je wel genieten van de daad, dan kun je gebruik maken van hulpmiddelen. Denk aan Viagra maar ook de cockring kan helpen. Uiteraard moet de opgewondenheid aanwezig zijn en bij voorkeur zou je niet afhankelijk van hulpmiddelen willen zijn. Heb je overgewicht en werkt één en ander niet optimaal dan kan minder gewicht uitkomst bieden.

Lees verder suggesties:

Invloed van serotonine op het lichaam: lust, seks en eten

Wat kun je doen om vroetijdig klaarkomen te voorkomen

Afvallen door het metabolisme te verhogen, tips en adviezen

Het kauwdieet om veel af te vallen. De werking van speeksel

Afvallen doro het HCG hormoon te activeren


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk