Een hometrainer kopen

Total
0
Shares
Een hometrainer kopen

Een hometrainer kopen


Een hometrainer kopen

Een hometrainer is een fitnessapparaat welke veel wordt gebruikt door fysiotherapeuten. U kunt een hometrainer aanschaffen voor thuisgebruik wat tegenwoordig steeds vaker wordt gedaan daar de sportscholen ook steeds meer geld vragen voor hun dienstverlening.

Er zijn verschillende merken hometrainers met verschillende eigenschappen. Waar u rekening mee kunt houden zijn een aantal belangrijke aspecten.

1. Het vliegwiel

Het vliegwiel is een draaiend object aan de binnenzijde van de hometrainer. De zwaarte hiervan heeft invloed op de beweging en de soeplesse. Er wordt gezegd dat een zwaarder vliegwiel voor een soepelere beweging zorgt. Enigszins is dit waar, aan de andere kant zegt dit vrij weinig omdat de overbrengingsratio ook een belangrijke rol speelt. Wanneer een lichter vliegwiel harder draait (meer omwentelingen maakt) zal de fiets ook soepel aanvoelen.

2. De ergonomie

Wat voor ons het belangrijkst is om rekening mee te houden is de houding. U zult weinig gebruik maken van een hometrainer als deze niet fijn zit. Dan kan het vliegwiel en de specificaties nog zo goed zijn, wanneer de houding niet goed is zal deze nooit fijn aanvoelen. Probeer daarom een hometrainer uit voordat u een hometrainer koopt.

3. Het design

Een hometrainer zal vaak op een zichtbare plaats komen te staan. Een mooi design of een compacte hometrainer kan soms een rol spelen in de keuze

4. Garantie

De garantie voorwaarden kunnen bepalend zijn voor de keuze die u maakt. Een goed merk geeft vaak een betere garantie. 10 jaar op frame en vliegwiel zijn geen uitzondering.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk