Epileren

Total
0
Shares
Epileren

Epileren


Epileren

Epileren is wat veel mensen rond de zomer doen. Vooral op warme dagen als vandaag, trek je algauw minder kleding aan. Maar dan moeten bepaalde lichaamsdelen wel mooi onthaard zijn. Dat kun je met epileren doen, want er zijn verschillende manier om ongewenst haar te verwijderen middels epilatie. We bespreken ze hieronder.

Pincet

De pincet is een handzaam ding en makkelijk in gebruik. Met een pincet kun je snel haartjes verwijderen. Bijvoorbeeld rond de wenkbrauwen, gezicht of op je lichaam. Een pincet wordt wat lastiger in gebruik als je grote gebieden moet gaan epileren. Daar kun je dan beter een andere methode voor gebruiken.


Depilator

De Depilator is ook een handzaam apparaat. Met de depilator kun je epileren: je gezicht, je snor, bij mannen de oren en de neus en bakkebaarden, schaamstreek, oksels, enzovoorts. Het is een klein apparaat dat overal makkelijk bij kan en haren vanaf de haarwortel verwijdert. Dat betekent dat de haren er dus niet met de haarwortel uit worden getrokken, maar de haarwortel wordt niet aangeraakt. Groot voordeel hiervan is, is dat je geen ontstekingen, roodheid of jeuk krijgt. De haren worden dus verwijderd, je ziet ze niet meer en toch gebeurt dat op een veilige manier. Epilatie is hiermee dus makkelijk en minder tijdrovend.

Harsen

Je kunt je lichaam bijvoorbeeld harsen. Met hars trek je alle overtollige haren weg in een ruk. Zo’n ruk doet wel even pijn, maar dan ben je wel voor een paar weken haarvrij. Tenminste, bij vrouwen is dat een paar weken, bij mannen kan het haar sneller terugkomen, omdat mannelijk haar hardnekkiger is. Het kost ook meer moeite om het te verwijderen, want de haren zijn stugger. Nadeel van harsen is dat je er achteraf ingegroeide haren van kunt krijgen. Sommige mensen beweren dat je die kunt voorkomen door vaak te scrubben, maar vaak scrubben is ook weer niet zo goed voor je huid. Ingegroeide haartjes zijn daarnaast moeilijk te verwijderen, dus er kunnen dan ontstekingen optreden en littekens die blijvend zijn.

Laseren/IPL

laseren is ook een manier om van ongewenst haar af te komen. Veel mensen zijn er over te spreken, maar zonder risico is het zeker niet. Je huid wordt ten slotte blootgesteld aan zeer krachtige laserstralen. Wat de precieze gevolgen daarvan kunnen zijn, is op dit moment moeilijk te cocluderen, want de laser als apparaat bestaat nog niet zo lang. Toch zijn veel mensen erover te spreken, omdat het haartjes wel vermindert, overigens niet bij iedereen. Alleen mensen met een lichte huid en donkere haren zijn gebaat bij laseren en ook tussen hen kunnen afzonderlijke verschillen zitten. Het enige lichaam reageert er beter op dan de andere.

IPL wordt vaak ten onrechte vergelijken met een laser. Het is echter wel anders. IPL is minder krachtig (dus voor sommige gebieden op het lichaam wellicht niet krachtig genoeg, omdat het haar overal weer anders is en anders reageert). IPL is ook geen laser, maar licht dat uitgestraald wordt en haartjes probeert te vernietigen. Voor vrouwen werkt dit wellicht beter dan voor mannen.


Scheren

Scheren is waarschijnlijk de meest toegepast onthaartechniek. Mannen scheren hun baard, vrouwen vaak hun benen. Oksels worden ook vaak geschoren. Het is makkelijk, kost bijna niks (scheermes en scheerschuim), maar nadeel is wel dat het haar terugkomt en dat sommigen zelfs beweren dat het haar sterker terugkomt. Of dit ook echt zo is, is discutabel. De een vindt namelijk van wel de ander van niet. Scheren veroorzaakt wel stoppels en dat kan ook irritatie opwekken. Roodheid en jeuk bijvoorbeeld. Haartjes kunnen ook snel terugkomen na het scheren.

Welke onthaarmethode de beste is, is per persoon verschillend en hangt af van heel veel verschillende factoren. Bijvoorbeeld aan je budget, je huidstype, je geduld, etc. Je kunt de verschillende onthaarmethodes hierboven natuurlijk ook combineren. Bijvoorbeeld epileren in combinatie met depilatie. Op elk gebied van je lichaam kun je natuurlijk een andere onthaartechniek gebruiken.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk