Hoe en waar koop ik zachte lenzen?

Total
0
Shares
Hoe en waar koop ik zachte lenzen?

Hoe en waar koop ik zachte lenzen?


Waarom toename zachte lenzen

Zachte contactlenzen zijn speciaal gemaakt van een soort plastic dat uw traanvocht vasthoudt. Door dit vasthouden van water en traanvocht, wordt de contactlens veel soepeler. Hierdoor zijn de lenzen gemakkelijker in te brengen en geven ze minder irritatie. Door dit gemak zijn het aantal dragers van zachte contactlenzen, de laatste tien jaar enorm toegenomen. Verder is de toename van zachte lenzen bevorderd door de komst van de disposable lens. Deze lens heeft namelijk nog meer draagcomfort en is eenvoudiger te verzorgen. Informeer hierna op het internet of bij de opticien.


De voor- en nadelen van zachte lenzen

Zoals bij alle artikelen zitten er ook voor- en nadelen aan zachte contactlenzen.

  • Het grootste nadeel is de vervuiling. Omdat de lenzen zacht en sponsachtig zijn blijft er namelijk gemakkelijker vuil en stof aanzitten.
  • Een groot voordeel van zachte contactlenzen is de snelle gewenning. Terwijl je bij harde lenzen een tijdje nodig hebt om te wennen, is dit bij zachte lenzen nauwelijks nodig. Verder is het bijna onmogelijk om een zachte lens uit het oog te verliezen. Hoewel zachte lenzen wel sneller vuil worden komen er niet snel stofdeeltjes tussen de lens en het oog te zitten.

Hoe verzorg ik zachte lenzen

De verzorging van zachte lenzen is heel belangrijk. Alleen wanneer u ze namelijk volgens de voorschriften verzorgd kun je op lange termijn van de zachte contactlenzen genieten. Deze verzorging bestaat uit het regelmatig schoonmaken door middel van een bijgeleverde vloeistof. Tevens is het bij zachte lenzen van belang dat je ze ieder half jaar door de specialist laat controleren, ter voorkoming van extra oog problemen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk