Hoe kun je gewrichtspijn bestrijden?

Total
0
Shares
Hoe kun je gewrichtspijn bestrijden?

Hoe kun je gewrichtspijn bestrijden?


Adviezen om pijn door artrose te verminderen

Het hebben van pijn aan de gewrichten geeft veel mensen dagelijks overlast. Het zorgt ervoor dat handelingen meer energie kosten en dat alles met moeite worden gedaan. Waardoor wordt de aandoening veroorzaakt en wat kun je er zelf aan doen om de lichamelijke last te verminderen?


Wat houdt de aandoening in?

Een gewricht bestaat uit pezen, kop- en kombotdelen, slijmbeurzen enzovoorts. Tussen de botdelen bevindt zich het synovium en vormt een zacht beweegbare substantie waarmee de soepele beweging wordt gestimuleerd. Het zorgt voor een moeiteloze afwikkeling van de beweging van het gewricht. Er kan echter een ontsteking ontstaan aan de zachte materie tussen de botdelen waardoor de druk op het gewricht toeneemt. Het kan leiden tot pijnlijk bewegen, warmte en een rode uitstraling waarnaast het gewricht iets groter lijkt te worden. Hoe kan de invloed van deze aandoening door jezelf worden verminderd?

Een zuur lichaam

Belangrijkste veroorzaker van de ontsteking aan de synovium is een hoog urinezuurgehalte in het lichaam. Het algehele zuurniveau kan te hoog zijn waardoor pijnen, krampen en dergelijke in spieren, organen en gewrichten worden veroorzaakt. Het is dus noodzaak de invloed van urinezuur en andere zuren te verminderen. Natriumbicarbonaat stimuleert de neutralisatie van lichaamszuren zodat de nieren die zuren veel beter kunnen afvoeren. Een tekort aan deze stof kan vele klachten aan het lichaam geven zoals artritis maar ook botontkalking of depressiviteit. Is er een tekort geconstateerd dan kun je op doktersrecept zuiveringszout krijgen om het lichaam te ontzuren. De impact van zuur wordt dus veel minder.

Noodzaak om af te vallen

Hoeveel pijn je hebt hangt af van hoeveel druk er op de belangrjikste gewrichten komt te staan. Ben je zwaarlijvig dan heb je meer om mee te dragen waardoor de gewrichten overmatig worden belast. Door af te slanken kun je een deel van de ellende vermijden. Pas je eetgewoonte dermate aan zodat je gezonde producten inneemt en daarnaast meer beweegt. Spiervorming is altijd goed waarnaast spieren meer energie vragen. Je valt dus beter af door meer te bewegen. Beweging zorgt er bovendien voor dat je lichaam beter met zuren omgaat waarnaast spieren soepel blijven.


Inzet van brandnetelthee

Urinezuur is als het ware een gifstof waarmee ontstekingen worden veroorzaakt. Brandnetelthee heeft een vocht afdrijvende eigenschap waarmee ook gif en zuren worden afgevoerd. Het zorgt ervoor dat de veroorzakers van de aandoening minder tot niet meer in het lichaam aanwezig zijn. Daarnaast werkt het anti-bacterieel en anti-infectie. Oftewel het stimuleert versnelt herstel van artrose. Drink brandnetelthee zodat je de veroorzakers uit het lichaam haalt. Let wel dat je na een maand gebruik het lichaam een maand rust moet geven, omdat anders de nieren overbelast kunnen raken.

De invloed van bloedzuigers

Een experimentele manier om de invloed van gewrichtspijn te verminderen is door gebruik te maken van bloedzuigers. Het diertje voegt een stof toe tijdens de bloedopname waardoor pijn minder wordt en de invloed van infecties afneemt. In een Duitse proef is gebleken dat de bloedzuiger bij ouderen binnen een maand in een aanzienlijke reductie van de klachten resulteert. Oftewel de inzet van het diertje is zeer gunstig bij pijnen maar ook bij trombose als ook hart- en vaatziekten.

Lees verder suggesties:

Artrose, reuma, gewrichtspijn verminderen: urinezuurafvoer

Brandnetelthee kuur, verbeter je gezondheid preventief

Artikel partner:

Tips voorkomen gewichtstoename reuma medicatie

Bron: http://www.hirudotherapie.nl/nl/artikel5.html
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk