Kleuren contactlenzen

Total
0
Shares
Kleuren contactlenzen

Kleuren contactlenzen


Contactlenzen in kleur

Als u slechte ogen heeft, dan kunt u een bril gaan dragen of contactlenzen dragen. Contactlenzen zet u op uw iris en door de structuur en vorm bewegen deze met uw ogen mee, zodat uw zicht weer optimaal wordt.

Soms zijn mensen niet tevreden met de kleur van hun ogen of ze vinden het leuk om eens wat anders te proberen. Daarom zijn er ook kleurlenzen. Kleuren contactlenzen werken in principe hetzelfde als gewone contactlenzen. U zet ze op uw iris en de lens beweegt mee met uw ogen.

Contactlenzen in kleur zijn vaak wel iets dikker dan gewone (zachte) contactlenzen.

Contactlenzen kunt u dragen omdat u een andere kleur mooier vindt, omdat u uw eigen oogkleur beter uit wilt laten komen, omdat u het leuk vindt om te experimenteren of omdat u bijvoorbeeld een feestje heeft.


Contactlenzen in welke kleur?

Als u contactlenzen gaat uitzoeken, hou dan altijd rekening met de kleur van uw eigen ogen. Als u zelf donkere ogen heeft, dan valt het erg op dat een lichtere kleur lens nep is. Waarschijnlijk wilt u dat uw gekleurde contactlenzen natuurlijk lijken.

Bij lichte ogen kan eigenlijk iedere kleur contactlens, maar hou er rekening mee dat het niet te fel wordt. Als u lichtblond haar heeft en u doet turkoois kleur lenzen in, dan wordt het geheel wel heel erg nep.

Ogen worden in principe onderverdeeld in blauw en bruin. Daar zitten allemaal aanhangsels omheen (zo hoort grijs bij blauw en groen bij bruin). Probeer er rekening mee te houden om in hetzelfde kleurenspectrum te blijven. Des te natuurlijk worden uw contactlenzen in kleur.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk