Kiezen tussen botox behandeling en ilift behandeling

Total
0
Shares
Kiezen tussen botox behandeling en ilift behandeling

Kiezen tussen botox behandeling en ilift behandeling


Het toepassen van i-lift is compleet iets anders dan het gebruik van botox. Bij de toepassing van Botox wordt materiaal onder de huid gespoten met de intentie om dat de botox het aanspansignaal tussen zenuwtjes in de huid en de huidspieren blokkeert. Bij i-lifting wordt overtollig weefsel van onder de oogleden verwijderd middels een poliklinisch chirurgische ingreep. Om rimpels in de oogleden weg te werken is het aan te bevelen om eerder i-lift toe te passen in plaats van botox aangezien botox de grove structuur van de huid aanpakt waarbij niets wordt verwijderd.

De hang ogen zouden dan deels blijven hangen. Met i-lift verdwijnen de hangende oogleden door de verwijdering van weefsel. De essentie is om er jonger uit te zien en dat wordt gedaan door de oogleden er kleiner en strakker uit te laten zien. I-lifting biedt die mogelijkheid.

Werking botox

Botulinetoxine staat beter bekent als Botox. Wanneer u een Botox behandeling ondergaat wordt door de chirurg een kleine hoeveelheid Botox in de onderhuidse aangezichtsspiertjes gespoten. Botox zorgt er dan voor dat het signaal dat de aanspanning van de huidspieren verzorgt wordt verbroken. Dit betekent dat de huid deels niet meer wordt aangespannen en dus verandert de huid in een meer egaal gladde huid. Dit kan binnen een Botox proces van één of twee weken worden bereikt. Het behaalde resultaat is zichtbaar voor een aantal maanden waarna de aanspan capaciteit van de huid weer gaat herstellen. Zenuw einden groeien langzaam maar gestaag en dus wordt de aanspan capaciteit met de tijd hersteld. Het gebruik van Botox is dus een tijdelijke oplossing en dient na zoveel tijd herhaald te worden om continu een gladde huid te hebben.


Werking i-lift

De procedure van i-lift concentreert zich op de wimpers en oogleden. Het doel is om de hangende en vermoeiende oogleden er weer jong en strak uit te laten zien. In de plooi van de wimpers en het onder- en boven ooglid wordt een incisie gemaakt van waaruit overtollig weefsel als vetten, spieren en huid worden verwijderd. Daarna worden de incisies met precisie dicht genaaid zodat u er niets meer van terug ziet. Deze procedure neemt ongeveer drie uur in beslag. Na de poliklinische behandeling kunt u veelal dezelfde dag al terug naar huis. Met een paar dagen is alles netjes hersteld en heeft u mooi en jong uitziende oogleden.

Botox of i-lift behandeling?

Bij een Botox behandeling worden de aanspan werking van de huidspiertjes verbroken en dat zou een minder positief effect hebben op hangende oogleden. Mogelijk zouden de oogleden juist meer gaan hangen. Botox behandeling is dan ook meer geschikt voor de gebieden waar veel spieren onderhuids zitten, u kunt daarbij denken aan het voorhoofd en de wangen. Om hangende oogleden te behandelen is i-lifting dan ook meer geschikt. De fysieke verwijdering van overtollig weefsel – het teveel aan weefsel maakt dat de oogleden gaan hangen – maakt dat de oogleden kleiner maar strakker worden. Een i-lift procedure is dan ook uitermate geschikt voor het wegtrekken van rimpels in de oogleden.

Informatie over Botox

Laat u in uw keus uitvoerig informeren ten aanzien van de toepassing van een Botox behandeling danwel een i-lift operatie. Beide behandelingen bieden voor verschillende resultaten en wat u wilt is er jong en mooi uitzien. Een poliklinische chirurg kan u dan ook al het fijne uitleggen omtrent welke behandelwijze het beste geschikt is voor uw huid. Botox of i-lifting of een combinatie van deze twee. Het kan ook zijn dat i-lifting met het gebruik van een anti-aging crème voldoende is. Goede informatie verstrekking is dan ook van belang, u wilt het beste resultaat hebben.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk