Life fitness loopbanden

Total
0
Shares
Life fitness loopbanden

Life fitness loopbanden


Dat hardlopen gezond is en u door het verbranden van calorieën fitter wordt weten we allemaal. Maar wist u dat bij hardlopen een stofje in uw hersenen wordt aangemaakt, endorfine, waardoor u zich gelukkiger en rustiger voelt? En dat dit verslavend werkt? Logisch dus dat hardlopen populair is in Nederland.

Met hardlopen verbrand je in vergelijking met andere sporten veel calorieën. Je valt dus snel af, je vetpercentage wordt kleiner, je conditie verbetert zich snel en je krijgt meer spierkracht. Redenen genoeg dus om lekker te gaan hardlopen. Met de winter in aantocht is het soms moeilijk op te brengen om de deur uit te gaan, de kou, wind en regen in. Om toch het hele jaar zonder problemen uw looptrainingen te kunnen volhouden is een loopband een ideaal apparaat.

Loopband kopen: waarop moet ik letten?

Mocht u de aanschaf van een loopband overwegen dan kan het geen kwaad te letten op de volgende zaken.


Loopvlak

Het belangrijkste van de loopband is natuurlijk het vlak waarop u loopt. Het wordt aangeraden een loopband te kiezen met een breed loopvlak, zodat de kans dat u per ongeluk een misstap maakt, buiten de band beland en een blessure oploopt zo klein mogelijk is.
Om comfortabel te kunnen hardlopen is het belangrijk dat de ondergrond enige demping geeft. Een (te) harde ondergrond is een zware belasting voor uw gewrichten, wat nare en langdurige blessures kan veroorzaken aan bijvoorbeeld knieën, enkels, rug en spieren. Let er dus op dat uw loopband een loopvlak heeft dat voldoende schokabsorberend werkt.

Motor

Hoe sterker de motor van uw loopband, hoe langer het apparaat meegaat. U kunt tevens kiezen voor motoren die, ook bij intensieve trainingen, geluidsarm werken. Sommige loopbanden kunnen op hoge toeren nogal herrie maken, wat ten koste kan gaan van het trainingscomfort. Er zijn verschillende merken loopbanden, zoals:

 • Reebok loopband
 • Bremshey loopband
 • Runner Pro MagneticTreadmill
 • Life Fitness

Trainingsmogelijkheden

Indien gewenst kunt u kiezen voor uiteenlopende trainingsmogelijkheden. Afhankelijk van het model kunt u variëren in de volgende mogelijkheden:

 • tijdsduur
 • afstand
 • hartslag
 • helling van de loopband
 • aantal te verbranden calorieën
 • trainingsprogramma’s
 • persoonlijke trainingsschema’s
 • koppeling van persoonlijke trainingen en resultaten aan pc

U kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Afhankelijk van het model kunt u exact instellen wat voor soort training u wilt doen en wat u ermee wilt bereiken, zoals cardio, vetverbranding of intervaltraining. Op die manier is het apparaat zo secuur mogelijk af te stellen op uw persoonlijke voorkeur en het doel van uw trainingen.
Bedenk daarom goed op welke manier u de loopband wil gaan gebruiken. De keuze is namelijk groot en de prijzen lopen flink uiteen.


Opbergmogelijkheden

Mocht u ruimte willen besparen, dan is het mogelijk te kiezen voor een inklapbaar model dat ik eenvoudig kunt opbergen.

Voor welke Life fitness loopband u ook voor kiest, alvast veel succes gewenst en veel plezier met uw looptrainingen!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk