Pleister

Total
0
Shares
Pleister

Pleister


Dit artikel gaat over pleisters. Die heb je in veel verschillende formaten, kleuren en zelfs desins. Veel mensen hebben ze ze ook in een verbanddoos. Helaas komt het nog vaak voor dat de verbanddoos wordt verbruikt, maar dat deze niet wordt bijgevuld. En wat moet er eigenlijk allemaal in een verbanddoos zitten, behalve pleisters?

In een verbanddoos horen de volgende producten er standaard in te zitten:

 • 1 Driekanten doek 96 x 96 x 136 cm
 • 2 Kompresse 5 x 5 cm steriel.
 • 1 Hechtpleister 1 m x 2,5 cm
 • 4 Alcohol deppers
 • 1 Pincet
 • 1 Verbandschaar
 • 2 Paar disposable handschoenen
 • 1 Strip wondpleister 6 cm x 50 cm
 • 1 Assortiment wondpleisters 20 stuks
 • 1 EHBO handleiding
 • 1 Ministeriële Nota
 • 1 Elastisch windsel 3 m x 5 cm
 • 1 Elastisch windsel 4 m x 6 cm
 • 1 Elastisch windsel 4 m x 8 cm

In dit artikel bespreken we de pleister. In het lijstje zie je dat hechtpleisters standaard in een verbanddoos horen. Maar welke koop je als ze weer op zijn? Welk merk is goed en welke minder goed? Zelf vind ik het handig als je pleisters gebruikt die elastisch zijn en die meeveren. Pleisters van zogenaamd elastisch textiel. Ze blijven goed zitten en gaan lang mee op je wond.

Speciale blauwe pleisters

Als je veel met eten werkt thuis of je bent kok in de horeca. Dan zijn er speciale blauwe pleisters te koop. Deze kun je ook kopen in een blauwe verbanddoos die sinds kort op de markt beschikbaar zijn via de leverancier Loovi.nl. Blauw wordt speciaal gebruikt, omdat de kleur blauw in eten niet voorkomt en je dus makkelijk de pleister tussen het voedsel kunt vinden, mocht deze er per ongeluk in gevallen zijn bijvoorbeeld. Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar het gebeurt…Overigens gebruik ze in de horeca ook vaak pleisterdispensers. De pleisterdispenser hangt dan in een kantoor of op een plek waar veel mensen bij kunnen. Het handige hieraan is dat je gemakkelijk de pleister eraf kunt halen en de pleisterdispenser langer meegaat dan pleisters op een strip.


Kinderpleisters

Voor kids zijn er speciale kinderpleisters op de markt. Die hebben we al een tijdje in Nederland. Het is leuk om te zien dat de pijn op die manier ook wordt verzacht en niet alleen de ‘fysieke pijn’ zeg maar. Kinderpleisters heb je in veel kleuren en desins. Ook speciale kinderpleisters met een thema, zoals Sponge Bob zijn te koop.

Verband kopen

Wil je echter verband kopen? Verband kopen kun je bijvoorbeeld doen bij drogisterijen, maar online vind je ook veel aanbieders waar je verband kopen kunt. Een grote aanbieder van onder andere verband, pleisters en andere medische hulpmiddelen is Evac.nl. De levering gebeurt heel secuur door vakspecialisten die enorm vertrouwd zijn met de medische wereld. Verband kopen kan dus ook online.

En heb je ook weleens van hechtpleisters gehoord? De wond wordt hiermee heel goed afgesloten, waardoor de heling wordt bevorderd.

Pleisterspay

En als laatst willen we nog even de pleisterspay noemen. Paar jaar geleden op de markt gekomen en een handzaam product vind ik zelf. De pleisterspray kun je voor veel wondjes gebruiken. Maar als ik zou moeten kiezen tussen de pleisterspray en de normale pleister, ben ik toch heel traditioneel en kies ik voor de gewone pleister. Oud, vertrouwd en goed! Je hebt verschillende merken pleisters, maar eigenlijk is ieder merk tegenwoordig wel heel goed. Bekende soorten pleisters zijn van merken als: Salvequick pleisters, Akla pleisters, Plum pleisters, Snogg pleisters of Leukoplast pleisters
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk