Probeer niet af te vallen, verander je levensstijl!

Total
0
Shares
Probeer niet af te vallen, verander je levensstijl!

Probeer niet af te vallen, verander je levensstijl!


Probeer niet af te vallen, verander je levensstijl!

Je had met jezelf afgesproken het niet te doen, om nu toch serieus te beginnen met afvallen en meer te bewegen. Het nu echt vol te houden en af te vallen, want zo kan het niet langer. Drie weken geleden was het startpunt geworden van je nieuwe leven en dit keer zou je het volhouden!

Je had een boek gekocht met gezonde recepten, je ging bewuster boodschappen doen, de patat op zaterdag overslaan en vooral in het weekend bij een film geen chips of andere hapjes meer te eten. Je had je na lang twijfelen ingeschreven bij de sportschool om er flink tegenaan te gaan en riep tegen iedereen dat je sowieso drie keer per week zou sporten.

Maar het is nu nog geen maand verder en daar ligt het pasje van de sportschool na drie keer ongebruikt in de kast. Geen tijd, te druk met andere dingen en meer van dat soort smoesjes heb je jezelf horen zeggen. Het bewust boodschappen doen ging voor een tijdje wel, maar als je in je eentje aan het afvallen bent en de rest van het gezin wil wel gewoon patat blijven eten op zaterdag wordt het toch moeilijk. Al snel liet je jezelf weer verleiden om toch ook een paar kroketten mee te eten en het is toch wel heel gezellig die chips tijdens de film. Dat hoort er toch gewoon bij, hoor je jezelf zeggen?!  En die paar chocoladerepen die erdoor vliegen vlak voordat je ongesteld wordt heb je toch zeker wel verdiend met al die ellende?

Zo praat je het voor jezelf allemaal goed en voel je je er nog goed bij ook. Maar morgen als je op de weegschaal staat baal je ervan dat het alweer niet is gelukt om het niet eens een maand vol te houden en ben je kwaad op jezelf. Zo kom je terecht in een neerwaartse spiraal waar je zo langzamerhand steeds dieper in wegzakt. Je voelt je dik, dus wil je afvallen, je probeert het, maar het lukt niet, dus stop je ermee en vind het wel goed zo, daarna vind je het stom van jezelf dat het je niet gelukt is en voel je je weer dik en dan begint de cirkel weer van voren af aan.

Het liefste zou je meteen weer beginnen en dat het er meteen met kilo’s afvloog, maar zo werkt het helaas niet. Alle dieetboeken en crashdiëten ten spijt, daarmee ben je al snel terug bij af en voel je jezelf nog slechter dan voordat je aan het afvallen begon.

Dan heb ik nieuws voor je, het gaat zo niet lukken! Zo zal het je nooit lukken! Het is niet iets dat je even een paar maanden vol moet houden en dan kun je weer terug naar je normale ritme. Nee, wil je blijvend gewicht verliezen dan moet je je levensstijl veranderen, je eetpatroon. Je moet als het ware opnieuw leren eten en dat vast blijven houden. Zodat je niet terug kunt vallen, maar echt begint met een nieuw leven zoals ik aan het begin al vertelde.

Begin eens met meer water drinken, pak een kleiner bord bij het avondeten en houd het bij één bord. Ga meer groenten en fruit eten. Pak de fiets in plaats van de bus of auto als dat kan, ga vaker een blokje om met de hond. Neem een stappenteller en probeer 1000 stappen per dag te halen, laat dat je nieuwe verslaving worden. Kleine stapjes, maar als je terugkijkt zul je zien dat het grote stappen waren. Verander zo langzamerhand je figuur, door juist jezelf te blijven en je positieve kanten te verbeteren. En ik verzeker je dan houd je het veel langer vol, gewoon de rest van je leven!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk