Waarom EHBO?

Total
0
Shares
Waarom EHBO?

Waarom EHBO?


Er gebeuren regelmatig ongelukken, maar wat doe je als er een ongeluk gebeurt? Er gebeuren ongeveer 300.000 keer per jaar ongelukken en grootste deel van deze ongelukken gebeuren in- en om het huis. Is eerste hulp dus noodzakelijk?

Thuis verantwoordelijk

Wij zijn dus verantwoordelijk voor de veiligheid van ons gezin, familie en omgeving om op te kunnen helpen als dit nodig is. Stel dat uw buurman aan het klussen is en hij valt op de grond waardoor hij zich verwondt. Op dit moment is het dus geruststellend dat er iemand in de buurt is die hem te hulp kan schieten. Als u een EHBO cursus heeft gevolgd, weet u wat u wel en wat u vooral niet moet doen. Tijdens een EHBO cursus van G4S leert u omgaan met ongevalssituaties, maar ook leert u hoe u deze ongevallen kunt voorkomen.


Vaardigheden

Naast veel theoretische kennis wordt er in de cursus ook veel aandacht aan praktische vaardigheden besteed. Zo leert u levensreddende handelingen uit te voeren, de stabiele zijligging toe te passen en het vervoeren van het slachtoffer met een noodvervoersgreep. Andere lessen zijn voor het verlenen van eerst hulp bij brandwonden, shock, botbreuken, uitwendige wonen, bloedingen en ook vergiftiging. Ook zullen de reanimatie en het toepassen van de AED aan de orde komen. Ook belangrijk is het aan kunnen leggen van verbandmaterialen en het behandelen van minder ernstige wonden zoals een bloedneus, splinters en insectenbeten.

Beter voorkomen dan genezen

Tijdens de cursus wordt veel tijd besteed aan het voorkomen van ongelukken. Mocht er toch een ongeluk gebeuren, leert de EHBO’er altijd eerst potentiële gevaren voor zichzelf, de omstanders en het slachtoffer weg te nemen om zo meer slachtoffers te voorkomen.

EHBO in het bedrijf

EHBO op de werkvloer wordt BHV (bedrijfshulpverlening) genoemd. Volgens de ARBO-wet is iedere werkgever verplicht om minimaal 1 BHV’er in dienst te hebben. Op deze manier zijn niet enkel de werknemers veilig, maar ook de bezoekers en klanten. Het aantal BHV’ers is afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Werknemers die de BHV cursus van G4S gevolgd hebben kunnen vervolgens brand bestrijden en voorkomen, evacueren en ontruimen en ook levensreddende handelingen toepassen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk