Wat moet er in een verbanddoos zitten?

Total
0
Shares
Wat moet er in een verbanddoos zitten?

Wat moet er in een verbanddoos zitten?


Bij zowel particulieren als bedrijven komt het vaak voor dat ze iets uit de verbanddoos nodig hebben, maar misgrijpen doordat er iets niet in blijkt te zitten. Dat kan er toe leiden dat er tijdens een noodsituatie niet op de juiste manier gehandeld kan worden.

Het is bedachtzaam de verbanddoos op een centrale plek, waar de doos goed zichtbaar is te plaatsen. Ook is het belangrijk dat de verantwoordelijke voor de verbanddoos tijdig wordt gecontroleerd door de EHBO-er. Zeker bij bedrijven is het verstandig hier de EHBO-er verantwoordelijk voor te maken. Wanneer het bedrijf nog niet over een EHBO-er beschikt, is het verstandig iemand een EHBO cursus te laten volgen.Inhoud verbanddoos

De inhoud van de doos verscheelt wel per branche waar het bedrijf werkzaam heeft. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld actief is in een chemicale branche of iets dergelijks, zal het toegevoegd moeten worden met extra handschoenen, een burn shield en een oogspoelfles. Echter behoort het wel te beschikken over een minimum inhoud. Deze inhoud op een rijtje: Een splinter pincet, een verbandschaar, een beademingsmasker, een reddingsdeken, ontsmettingsmiddel, twee mitella’s, drie paar handschoenen, zes veiligheidsspelden, zes verbandklemmetjes, drie rollen synthetische watten, twee snelverbanden, drie wond snelverbanden, tien steriele kompressen van vijf bij vijf, vijf steriele kompressen van tien bij tien, drie ideaal zwachtels, een strip wondpleisters en een stroomdiagram.

Het is verstandig om meer gebruikte producten als pleisters ook apart te hebben opgeborgen. Dit om te voorkomen dat de verbanddoos onnodig veel open en dicht gaat, zodat de kans vergroot wordt dat er belangrijke producten verloren gaan.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk