Weer voetballer getroffen door een hartinfarct

Total
0
Shares
Weer voetballer getroffen door een hartinfarct

Weer voetballer getroffen door een hartinfarct


Weer voetballer getroffen door een hartinfarct.

Het FA Cup-duel tussen Bolton Wanderers en Tottenham Hotspurs is zaterdag gestaakt wegens het onwel worden van een speler van Bolton Wanderers.


Reanimatie

De 23-jarige Fabrice Muamba zakte in de 40e minuut op het veld in elkaar en werd onder het oog van duizenden supporters en teamgenoten minutenlang gereanimeerd. Muamba is in kritieke toestand in het London Chest Hospital opgenomen op de hartafdeling. Zo meldt de clubwebsite van de Bolton Wanderers.

Het is niet de eerste keer dat een voetballer tijdens een voetbalwedstrijd op het veld in elkaar zakt. Beelden die nog op het netvlies van menig voetballiefhebber staan, zijn die van Antonio Puerta die in 2007 tijdens de wedstrijd tussen Sevilla en Getafe in elkaar zakte. Ook Marc-Fivien Foe uit Kameroen zakte in 2003 tijdens een wedstrijd voor de Confederations Cup in elkaar en overleed op weg naar het ziekenhuis.

In Nederland kreeg Evander Sno in 2010 een hartaanval tijdens een wedstrijd van jong Ajax. Sno, die nu bij RKC speelt, overleefde de hartaanval  en kreeg een pacemaker ingezet.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk