Arbeidsrecht BBZ subsidie

Total
0
Shares
Arbeidsrecht BBZ subsidie

Arbeidsrecht BBZ subsidie

Ook u heeft recht op BBZ

Indien u in verband met de crisis van de afgelopen jaren zonder werk zit en het idee heeft om zelfstandig te beginnen, kunt u extra hulp aanvragen.

Vele mensen zijn u al voor gegaan, door met behulp van subsidie eigen baas te worden. Dit is de manier om eindelijk uw wensen als zelfstandig ondernemer te laten uitkomen.

Deze subsidie heet de BBZ ( Besluit Bijstand Zelfstandigen). Verder zijn er nog drie manieren om in aanmerking te komen voor een BBZ subsidie:

  • U kunt BBZ aanvragen wanneer u al zelfstandig bent en door omstandigheden in de financiële problemen bent terecht gekomen. Een geweldige manier om toch door te kunnen starten.
  • U kunt tevens BBZ aanvragen wanneer u een slecht lopend bedrijf heeft en al op oudere leeftijd bent.
  • U wilt uw bedrijf als zelfstandige beëindigen.

Welke soorten BBZ uitkeringen bestaan er?

Indien u in aanmerking komt voor een BBZ uitkering, zijn er meerdere mogelijkheden om de BBZ subsidie te ontvangen:

  • Als bedrijfskapitaal. Deze wordt uitgekeerd in de vorm van een renteloze lening tot een maximale hoogte van € 32905,-.
  • Als periodieke uitkering. Dit is een renteloze lening die maandelijks wordt uitgekeerd tot een maximum van 36 maanden. Na deze periode kan de gemeente bepalen of u een gedeelte van de lening terug moet betalen.
  • Als vergoeding van begeleidingskosten. Dit is een vorm van BBZ subsidie, waarbij u tijdens het starten van uw eigen bedrijf begeleid wordt door een deskundige. Deze deskundige wordt dan betaald door de gemeente tot een maximale duur van een jaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk