Bezwaarschrift woz waarde

Total
0
Shares
Bezwaarschrift woz waarde

Bezwaarschrift woz waarde


Bezwaarschrift WOZ waarde

Heb jij een van de afgelopen dagen een brief van de gemeente binnen gekregen waarin ze weergave wat de woz waarde van je huis is? Ben je het hier niet mee eens? Dan ga je natuurlijk niet bij de pakken neerzetten! Nee, dan ga je een bezwaar aantekenen.

Een bezwaar maken tegen de WOZ waarde kan je namelijk meer dan 100-en euro’s per jaar schelen. De woz waarde van je huis die bepaalt namelijk hoeveel belasting jij moet betalen over de volgende 2 belastingen:

 • De gemeentelijke onroerendezaakbelasting (OZB)
 • Het eigenwoningenforfait voor de inkomstenbelasting en vermogensbelasting
 • De watersysteemheffing van de waterschappen (de waterschapslasten)


  Waarom bezwaarschrift indienen?

  De reden is zo simpel en logisch, hoe hoger de WOZ waarde van je huis, hoe meer belasting je zult moeten betalen. En aangezien het over 3 belastingen gaat, kun je je voorstellen dat de bedragen hiervan nogal snel op kunnen lopen. Een woz waarde die je dus ook eigenlijk veel te hoog vindt, kan er dus voor zorgen dat jij jaarlijks veels te veel belasting betaalt. Geld wat je natuurlijk ook aan andere (leukere ) dingen kunt besteden.

  WOZ bezwaarschrift voorbeeld

  Gelukkig ben jij niet de enige met dit probleem. Er zijn je al honderden mensen voor gegaan die een bezwaarschrift hebben opgemaakt tegen de woz waarde van hun huis, pand of ander onroerend goed object. Mocht je dus niet weten hoe een bezwaarschrift er precies uit ziet, dan kun je gelukkig ook zo bezwaarschrift voorbeelden downloaden. Op deze manier weet je dan ongeveer wat jij in een bezwaarschrift moet schrijven.

  Belangrijke punten in een WOZ bezwaarschrift

  In een woz bezwaarschrift is het erg belangrijk dat jij aangeeft waarom je huis minder waard is, anders zullen ze natuurlijk nooit akkoord gaan met je bezwaar. De waarde van je huis kun je aantonen op meerdere manieren, bijvoorbeeld:

  • Een taxatierapport als bijlage meesturen
  • Aantonen dat je huis minder waard is geworden. De buurt is bijvoorbeeld crimineler geworden, er staat een coffeshop in de straat, er is een rumoerige snelweg langs gebouwd
  • Taxatierapporten van vergelijkbare huizen meesturen. Als jullie buren met precies een zelfde huis ook een lagere woz waarde hebben, dan is dit natuurlijk ook een goed argument.


  Verstuur je woz bezwaarschrift op tijd

  Nadat je de brief van de gemeente ontvangen hebt, heb je 6 weken de tijd om een bezwaarschrift te maken. Laat dit dus ook niet te lang wachten, anders ben je te laat, en kun je er niks meer aan veranderen. Wees dus ook niet lui, maar ga meteen op zoek naar taxatierapporten en dergelijke. Verder moet je er rekening mee houden dat een bezwaarschrift alleen mag worden geschreven vanaf een bepaalde waarde. Dit verschilt er huis. Voor een huis van 200.000 euro telt bijvoorbeeld een minimum waarde verschil van 10.000 euro. Je hoeft dan dus geen brief te gaan schrijven over dat je vindt dat je huis 4.000 euro minder waard is, aangezien het waarde verschil hiervoor te laag is. Zo’n brief zal dan dus ook niet in behandeling worden genomen.
   

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Dit vind je misschien ook leuk