Bloembakbescherming tegen katten: gebruik satéstokjes

Total
0
Shares
Bloembakbescherming tegen katten: gebruik satéstokjes

Bloembakbescherming tegen katten: gebruik satéstokjes


Satéstokjes om je bloembak te beschermen

Een mooie bak met planten wil je uiteraard beschermen tegen de invloed van een kat. Het dier houdt ervan om zijn behoefte te doen op zachte plekken waar in de aarde kan worden gewoeld. Indien er in de buurt geen tuin aanwezig is dan vormt de bloembak een perfecte plek om geregeld de behoefte te doen. Heb je echter jonge scheuten staan dan wil je graag dat deze groot worden. Door de gedraging van de kat kan alles kapot worden gemaakt waardoor jouw plant niet meer verder kan groeien. Hoe kunnen satéstokjes helpen?


Voorkomen van kattenbakeffect

De kat – veelal de huiskat – is gewend om de kattenbak te gebruiken om zo de behoefte te doen. In veel steden zijn er geen voor- en/ of achtertuintjes en heeft de kat dus weinig ruimte om de ontlasting op een adequate manier weg te werken. Indien er echter een net aangelegde bloembak met relatief nog veel aarde zichtbaar is dan is het de uitgelezen plek voor de kat. Voordat je het weet heeft een kat jouw ingerichte bakken omgetoverd tot een persoonlijke kattenbak. Je kunt daardoor dagelijks de behoefte terugvinden tussen de omgewoelde aarde. Wat kun je daaraan doen?

Een verdediging aanbrengen

Kun je de bak niet hoog opstellen en is de begroeiing nog onvoldoende dan moet je er iets aan doen. Je moet voorkomen dat de kat geregeld de behoefte doet tussen de net opkomende scheuten. Het is dus van belang dat je een fysieke bescherming realiseert zodat de kat niet overweegt om ervan gebruik te gaan maken. Satéstokjes hebben aan één zijde een scherpe punt en kunnen als verdedigingswerk worden toegepast. Steek om de zoveel centimeter een stokje met de punt naar boven in de aarde om de scheuten heen.

Hoe lang moet je het doen?

Zorg ervoor dat de bescherming aanwezig is tot het moment dat de plant voldoende groei heeft behaald. Jonge scheuten zijn zeer kwetsbaar voor het brute geweld van de kat. Oftewel je moet het gebruiken tot de planten voldoende sterk zijn zodat het een mogelijk kattenbezoek kan weerstaan. Uiteraard moet je zelf inschatten wanneer de planten voldoende sterk zijn, aangezien de kat ook met volle begroeiing er graag tussenin wil zitten. Je kunt overwegen om het aantal stokjes bij het groter worden te verminderen, echter de aanwezigheid van de stokjes kan een goede manier zijn om de kat blijvend weg te houden.


Schone stokjes en hoe in te steken?

Om de verdediging aan te brengen moet je de stokjes aan de rand iets schuin insteken en middenin rechtop. Het zorgt ervoor dat de kat zich met de neus stoot met een pijnlijk resultaat. Je moet ook verder geen katten aantrekken en dus moet je schone stokjes gebruiken. Dat houdt in stokjes welke nog niet zijn gebruikt bij de bereiding van voedsel. Ga naar de winkel en koop een bos satéstokjes voor een euro en je kunt een aardige verdediging opzetten. Bescherm ook jouw scheuten en bloembakken door een kat bestendige barrière aan te brengen.

Artikel partner:

Zieke kat herkennen
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk