Donzen dekbed

Total
0
Shares
Donzen dekbed

Donzen dekbed


Wist u dat een donzen dekbed voor vele mensen een hemelse ervaring is? Zeker de eerste nacht dat je onder een donzen dekbed slaapt. Kenmerkend voor een donzen dekbed is dat het erg zacht is juist door de donzen vulling. Het dons in het dekbed is van dergelijke kwaliteit dat het veel lucht in zich heeft met een veerkrachtige werking. Daarmee is het donzen dekbed zeer licht echter super isolerend. De dons is een natuurproduct afkomstig van eenden en ganzen. Deze dieren hebben eveneens een mooi pakket aan dons waarmee ze zich beschermen aan alle type weersinvloeden. Perfect voor ons om te gebruiken in ons dekbed en om ons het gehele jaar comfortabel en warm te houden.

Er zijn verschillende leveranciers voor donzen dekbedden, zoals Wehkamp en Neckermann. De voordeligste leverancier is echter Slaaptrends uit Losser. Zie www.slaaptrends.nl.

Verschil in eenden en ganzen dons

In principe is het zo dat de isolerende waarde van een donsvlok toeneemt naarmate de donsvlok groter is. Eenden donsvlokken zijn dan ook kleiner dan die van de ganzen donsvlokken. Dit houdt dus in dat het ganzen dons een betere isolerende waarde heeft en er is dan ook minder ganzen dons nodig om dezelfde isolerende waarde te krijgen. Daarmee heeft u dus minder gewicht aan ganzen dons nodig ten opzichte van eenden dons. Ook is er een verschil tussen dons dat uit koudere of mindere koude gebieden komt. Geharde dons geeft een betere isolatiewaarde. Bij een zelfde warmte klasse neemt de zachtheid bij een ganzen dons dekbed verder toe. Uiteraard ligt hierin de keuze puur bij u zelf aangezien er een balans is tussen warmte klasse, gewicht van de dons deken en zachtheidswens. Dit is grotendeels afhankelijk van waar u persoonlijk van houdt.


Dons ademt en reguleert

U ligt een derde van uw leven onder een donzen dekbed. Daarmee moet het dekbed uiteraard ook van zeer hoge kwaliteit zijn. U wilt er nog lang van genieten. Heeft u een dekbed met 100% dons dan heeft dit dekbed een zeer hoge regulerende waarde waarbij weinig vocht wordt vastgehouden. Tijdens uw slaap stoot u een aanzienlijke hoeveelheid water uit dat ongehinderd door het donzen dekbed in het buitenklimaat komt. Uw dekbed houdt dus geen vocht vast. Andersom werkt het ook zo dat het dekbed ook niet te warm wordt omdat te veel aan warmte door het dekbed wordt doorgelaten. Omdat de verschillende dons dekbedden zeer verschillen qua eigenschappen is het nodig dat u advies inwint voordat u overgaat tot aanschaf van één of meerdere donzen dekbedden. Bij ons kunt u altijd goed terecht! Wij hebben veel ervaring en kennis in huis om u overal mee van dienst te zijn.

Bewaren van een donzen dekbed

Uiteraard is goede verzorging van een donzen dekbed van belang. Tegenwoordig heb je donzen dekbedden die u zelf kunt wassen echter u dient het ook goed te laten drogen. Daartoe dient u een voldoende grote droger te hebben. Heeft u die niet, dan is het zeer aan te bevelen om de donzen dekbed te laten reinigen in een stomerij. Op dagelijkse basis is het ook eenvoudig. Laat het dekbed opengeslagen op het bed liggen zodat eventuele nadamp nog het bed uit kan gaan. Na enkele uren kunt u dit licht opschudden van onder naar boven. Ook is het verstandig om af en toe uw dekbed in de (vries) droge frisse lucht te laten hangen. Doordat de wind door de donsdeken waait neemt de dons meer de oorspronkelijke vorm aan. Heeft u hiernaast nog vragen omtrent het dons of donzen dekbedden in zijn algemeenheid, wij weten raad.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk