Een slaapkamer om in weg te dromen

Total
0
Shares
Een slaapkamer om in weg te dromen

Een slaapkamer om in weg te dromenDe slaapkamer is een van de belangrijke ruimtes in het huis. We brengen namelijk gemiddeld 30% van onze tijd door in ons bed. Dit willen we natuurlijk wel doen in de slaapkamer van onze dromen. Wat is voor jou de slaapkamer van je dromen? Houd je van een romantische slaapkamer met zachte kleuren op de muur, een dekbedovertrek met bloemenprint en veel decoratieve kussens? Of ga je toch meer voor een stoere en industriële slaapkamer? De industriële stijl kenmerkt zich door het gebruik van steigerhouten slaapkamermeubels en metalen accessoires. Laat je voor jouw droomslaapkamer inspireren door de slaapkamer trends van 2016.

Terug naar de natuur

De natuur keert in 2016 terug in de slaapkamer. In de consumptiemaatschappij willen mensen zich weer verbonden voelen met de natuur. Ze vinden kwaliteit en duurzaamheid steeds belangrijker. De natuur trend kenmerkt zich door het gebruik van eerlijke, natuurlijke of gerecyclede materialen in de slaapkamer. Zo zien we bedden gemaakt van gerecyclede pallets en lampen, manden en andere accessoires gemaakt van bamboe. Ook linnen voor de aankleding van het bed wordt veelvuldig gebruikt in de slaapkamer. Daarnaast zien we de natuur ook terug in foto- of printbehang. Een andere manier om natuurlijke elementen in je slaapkamer te brengen is door het gebruik van planten. De luchtzuiverende werking van planten bevordert niet alleen de nachtrust. Planten, zoals cactussen en vetplanten, zijn ook een leuke toevoeging aan je slaapkamer ter decoratie.

De minimalistische slaapkamer

Een andere slaapkamer stijl die we in 2016 veel terug zien is de minimalistische slaapkamer. Bij deze trend wordt weinig tot geen kleur in de slaapkamer gebracht. Wit, Scandinavisch grijs en andere zachte, natuurlijke kleuren zijn het uitgangspunt. Om wat variatie aan te brengen in de slaapkamer wordt voor ton-sur-ton gekozen. Dit houdt in dat er voor één kleur wordt gekozen, maar in het gebruik van een aantal accessoires wordt afgewisseld met diverse kleurtonen. De minimalistische slaapkamer bevat naast weinig kleur ook weinig meubels en accessoires. Dit geeft de kamer een rustige en opgeruimde uitstraling.

De wereldse slaapkamer

Lijnrecht tegenover de minimalistische slaapkamer staat de wereldse slaapkamer. Deze slaapkamer stijl kenmerkt zich door kleurrijk bedlinnen met patronen en een bonte mix van accessoires afkomstig uit alle landen van de wereld. Een item dat niet mag ontbreken in de wereldse slaapkamer is de wereldkaart. Vooral exemplaren waarop je de landen waar je geweest bent kunt doorkrassen zijn ideale voor de reislustigen onder ons.

Heb je voldoende inspiratie opgedaan voor jouw droomslaapkamer? Zorg dan eerst voor een goede basis met een comfortabel bed, matras en kussen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk