Goedkoop wassen hoe doe je dat?

Total
0
Shares
Goedkoop wassen hoe doe je dat?

Goedkoop wassen hoe doe je dat?


Steeds meer mensen houden van besparen. Besparen op je portemonnee en op het milieu bijvoorbeeld. Langzamerhand vervangen we onze gloeilampen voor spaarlampen, douchen we korter en spoelen na de kleine boodschap de wc niet door. Althans, dat laatste doen sommige fanatieke mensen. Maar hoe kun je goedkoop je kleding wassen en het milieu sparen? Hierbij enkele tips, waarbij de eco wasbal een ereplaats verdient!

Gebruik geconcentreerd wasmiddel

Als je geconcentreerd wasmiddel gebruikt, hoeven er geen grote verpakkingen meer gemaakt te worden. Geconcentreerd wasmiddel zit namelijk in een kleinere flacon. Daarnaast bespaar je ruimte in vrachtwagens, want die kunnen meer kleine flacons meenemen, dan steeds van die grote. Ze hoeven dus minder op en neer te rijden naar de winkels. Ook weer goed voor het milieu!


Wasverzachter, echt wel nodig?

Een wasverzachter is niet bij iedere wasbeurt nodig. Soms kun je spijkerbroeken best zonder wasverzachter wassen. Denk dus goed na bij je was of je wasverzachter wilt gebruiken. Dan kun je voor de wasbeurten waarvoor je het niet gebruikt, toch nog geld besparen!

Gebruik geen droger

De droger is een energiesluiper. Net als de waterkoker trouwens. De droger staat algemeen bekend als een krachtpatser die je was heerlijk droog voor je maakt, maar je voelt het wel direct in je portemonnee. Zoek maar eens op wat een gemiddelde droogbeurt per jaar kost; kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. Afhankelijk van je type droger natuurlijk.

Wassen op koudere temperaturen

Is het wel echt nodig om je was op 60 graden te wassen? Vroeger deden mensen dat standaard. Of zelfs op 90 graden! Tegenwoordig weten we wel beter, want je was wordt in principe net zo goed schoon op 40 en zelfs op 30 graden. Er zijn zelfs bepaalde wasmiddelen op de markt die heel goed de vuile was kunnen doen op 30 graden. Daar zijn ze voor ontwikkeld. Dat scheelt je veel geld per jaar en het milieu help je ook een handje mee.


Eco wasbal

Nu zijn er bepaalde producten op de markt die heel erg slim zijn. We bewaren deze goede tip voor als laatste, maar eigenlijk kun je stellen dat de Eco wasbal in ieder huishouden thuis hoort en zouden we deze tip eigenlijk bovenaan moeten zetten. Maar goed we zijn bescheiden. Wat is de Eco wasbal precies? De Eco wasbal (zie hier) is een groene bal gevuld met keramische balletjes. Uit onderzoek blijkt dat deze keramische balletjes het vuile was losweken. Hierbij heb je alleen een klein beetje wasmiddel nodig. Je kunt 80% wasmiddel besparen, want je hoeft echt maar een klein beetje wasmiddel erbij te doen. Wat bespaar je in geld dan? Nou, zo’n € 240 per 4 jaar. De Eco wasbal gaat namelijk 1000 wasbeurten mee, wat neerkomt op zo’n vier jaar. Per wasbeurt kost je het wassen met de Eco wasbal ongeveer 10 cent, normaal wassen kost 34 cent. Je bespaart dus 24 cent per wasbeurt.

Ik hoop dat je met deze tips weer vooruit kan en dat je veel geld bespaart! En tegelijkertijd ook de natuur een handje helpt!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk