Het inrichten van je woonkamer

Total
0
Shares
Het inrichten van je woonkamer
Table of Contents Hide
 1. Het inrichten van je woonkamer
  1. Inhoud
  2. Ga je voor het eerst op jezelf wonen? Of ga je verhuizen en wil je een totaal ander interieur in je woonkamer? Bij de inrichting kun je tegen een aantal dingen aanlopen. In dit artikel wordt daarom een idee gegeven voor een stappenplan bij de inrichting van je huiskamer. Bedenk altijd als eerste wat voor inrichting het beste bij je past en wat je daarom ook het meest aanspreekt. Ga je samenwonen? Overleg dan met je huisgenoot of partner wat jullie ideeën zijn over de inrichting. Houd je van een strakke inrichting of juist van een landelijke inrichting?
  3. Waar begin je met de inrichting?
  4. Het kan heel lastig zijn om te beginnen met de inrichting, maar dit probleem kan meteen verholpen worden wanneer je de volgende stappen aanhoudt: Bedenk eerst welke stijl je graag in je woonkamer terug wilt zien. Start met de basiselementen zoals de bank, eettafel, salontafel, tv meubel en eventueel een kast. Wanneer de basis aanwezig is kun je de inrichting afmaken met decoratie, zorg er wel voor dat de accessoires en decoraties passen bij de stijl van de meubels. Je begint dus met het bepalen van de stijl, daarna kun je op zoek gaan naar de grote meubels die de basis vormen van de woonkamer. Wil je graag een set meubels? Of vind je het leuker om alles zelf bij elkaar te zoeken? Hoe dan ook, zorg dat je alles op elkaar afstemt en ga dan over op de koop.
  5. Tips bij het inrichten van je woonkamer
  6. Begin altijd met je woonkamer goed op te meten, probeer niet je hele woonkamer vol te zetten met meubels. Kies bijvoorbeeld voor een mooie design bank en een leuke stoel in plaats van 2 grote bankstellen. Verlichting is een bepalende factor voor de sfeer, stem je verlichting daarom goed af op je interieur en niet andersom. Ga op onderzoek uit bij leuke woonwinkels om te kijken wat je mooi vindt. Je kunt ook naar de boekhandel gaan en een hoop woonbladen kopen om inspiratie op te doen. Zo kun je een idee krijgen voor jezelf wat je mooi vindt en welke stijl je graag in je woonkamer terug ziet. Wanneer je eenmaal overgaat tot aanschaf van de meubels is het belangrijk om te onderhandelen over de prijs. Helemaal wanneer je meerdere meubels bij één winkel koopt. Deel de ruimte zo praktisch mogelijk in en houd in gedachten dat lege ruimtes voor een ruimtelijke uitstraling zorgen. Zorg ervoor dat je altijd genoeg ruimte hebt om prullen op te ruimen, denk hierbij aan kranten, magazines, sleutels, post enzovoorts.

Het inrichten van je woonkamer


Ga je voor het eerst op jezelf wonen? Of ga je verhuizen en wil je een totaal ander interieur in je woonkamer? Bij de inrichting kun je tegen een aantal dingen aanlopen. In dit artikel wordt daarom een idee gegeven voor een stappenplan bij de inrichting van je huiskamer.

Bedenk altijd als eerste wat voor inrichting het beste bij je past en wat je daarom ook het meest aanspreekt. Ga je samenwonen? Overleg dan met je huisgenoot of partner wat jullie ideeën zijn over de inrichting. Houd je van een strakke inrichting of juist van een landelijke inrichting?Waar begin je met de inrichting?

Het kan heel lastig zijn om te beginnen met de inrichting, maar dit probleem kan meteen verholpen worden wanneer je de volgende stappen aanhoudt:

 1. Bedenk eerst welke stijl je graag in je woonkamer terug wilt zien.

 2. Start met de basiselementen zoals de bank, eettafel, salontafel, tv meubel en eventueel een kast.

 3. Wanneer de basis aanwezig is kun je de inrichting afmaken met decoratie, zorg er wel voor dat de accessoires en decoraties passen bij de stijl van de meubels.

Je begint dus met het bepalen van de stijl, daarna kun je op zoek gaan naar de grote meubels die de basis vormen van de woonkamer. Wil je graag een set meubels? Of vind je het leuker om alles zelf bij elkaar te zoeken? Hoe dan ook, zorg dat je alles op elkaar afstemt en ga dan over op de koop.


Tips bij het inrichten van je woonkamer


 • Begin altijd met je woonkamer goed op te meten, probeer niet je hele woonkamer vol te zetten met meubels. Kies bijvoorbeeld voor een mooie design bank en een leuke stoel in plaats van 2 grote bankstellen.

 • Verlichting is een bepalende factor voor de sfeer, stem je verlichting daarom goed af op je interieur en niet andersom.

 • Ga op onderzoek uit bij leuke woonwinkels om te kijken wat je mooi vindt. Je kunt ook naar de boekhandel gaan en een hoop woonbladen kopen om inspiratie op te doen. Zo kun je een idee krijgen voor jezelf wat je mooi vindt en welke stijl je graag in je woonkamer terug ziet.

 • Wanneer je eenmaal overgaat tot aanschaf van de meubels is het belangrijk om te onderhandelen over de prijs. Helemaal wanneer je meerdere meubels bij één winkel koopt.

 • Deel de ruimte zo praktisch mogelijk in en houd in gedachten dat lege ruimtes voor een ruimtelijke uitstraling zorgen.

 • Zorg ervoor dat je altijd genoeg ruimte hebt om prullen op te ruimen, denk hierbij aan kranten, magazines, sleutels, post enzovoorts.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk