Houten vloer onderhoud: Vloer was

Total
0
Shares
Houten vloer onderhoud: Vloer was

Houten vloer onderhoud: Vloer was


Om een houten vloer goed in conditie te hebben en te houden is het raadzaam om ieder jaar de vloer in de was te zetten. Een goed onderhouden houten vloer ziet er dan ook mooi en stralend uit. Zodoende kunt u lang genieten van uw prachtige houten vloer. Wat moet u dan eigenlijk doen om de vloer in goede staat te houden. Daartoe kunt u met het in de was zetten op een stapsgewijze manier. De houten vloer moet u namelijk ontdoen van de oude was toplaag en daartoe dient u de houten vloer te schuren. Is de oude waslaag verwijderd en de houten vloer schoon gemaakt dan kunt u beginnen met het in de was zetten van de vloer. Goed onderhoud van de vloer maakt dat u langdurig van een prachtig uitziende spiegelende vloer kunt genieten.

Vloer controleren

Check voordat u begint met het schuren van de houten vloer op onregelmatigheden. Zorg ervoor dat de vloer schoon is en dat de vloer geen uitstekende spijkers en dergelijke heeft. Maak de vloer gelijkmatig vlak en dus gaat u mogelijk met de hand over de vloer om onregelmatigheden op te sporen. Daardoor kunt u actie ondernemen om de onregelmatigheid weg te werken of waar nodig op te vullen of te corrigeren. Middels deze methode krijgt u tevens snel in de gaten welke plekken van de houten vloer veel worden gebruikt omdat mogelijk plaatselijk meer slijtage van de oude waslaag aanwezig is.


Houten vloer schuren

Om de oude waslaag te verwijderen en het oorspronkelijke hout weer tevoorschijn te halen moet u gaan schuren. Schuren verwijdert feitelijk de bovenlaag. U schuurt daartoe meerdere malen de vloer. In eerste instantie schuurt u met groffe structuur en u eindigt met een fijn schuurlinnen. Het is daarbij belangrijk dat u met de nerf van de houten vloer mee schuurt om het mooiste resultaat te verkrijgen. Haaks schuren betekent dat u de nerf schade aandoet waardoor de glans van de aan te brengen was minder mooi tot zijn recht komt. Heeft u de houten vloer optimaal geschuurd en is dus de oude waslaag verwijdert, verwijder dan het schuurstof met een veger, zuig het restant op en neem de vloer af met een licht vochtige theedoek.

Houten vloer in de was

U brengt de eerste waslaag aan door gebruik te maken van en rafelende doek. Er mogen namelijk geen doek deeltjes en stoffen in de waslaag terecht komen. De eerste waslaag wrijft u daarbij goed in de nerven. Om die was uit te boenen maakt u handig gebruik van een zogeheten boen machine. Daarbij maakt u eerst gebruik van de harde borstel waarna u de middel hardste en als laatst de zachtste borstel van de boen machine gebruikt. Op die manier kunt u de eerste laag mooi glanzend maken. Hierna brengt u een tweede en derde waslaag aan welke u per laag eveneens met de boen machine herhaaldelijk boent totdat er per waslaag een prachtig resultaat ontstaat. Plekken met zichtbaar meer slijtage kunt u benadrukken met een extra behandeling van was. Ook uw houten vloer kan op een makkelijke manier er weer prachtig uitzien door jaarlijks de houten vloer in de was te zetten.

Houten vloer onderhoud

Middels jaarlijks het opnieuw aanbrengen van een waslaag kunt u uw vloer in top conditie houden. Een houten vloer verdient het namelijk om goed onderhouden te worden. Middels het verwijderen van de oude waslaag en het opnieuw aanbrengen van de waslaag op een stapsgewijze manier maakt dat uw houten vloer nog lang mooi en schitterend blijft. Om ook van uw houten vloer langdurig te genieten zet u uw houten vloer ook jaarlijks in de was.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk