Huur puntensysteem

Total
0
Shares
Huur puntensysteem

Huur puntensysteem


Inhoud

Puntensysteem

Woont u in een sociale huurwoning dan heeft u te maken met het zogenaamde Puntensysteem. De huur wordt onder andere berekent aan de hand van de WOZ WAARDE van uw woning in combinatie met het puntensysteem. Elk onderdeel van een woning levert punten op. Die punten bepalen de maximale huurprijs.

Woningwaarderingsstelsel

Het puntensysteem heet ook wel het woningwaarderingsstelsel. Dit stelsel geldt voor alle sociale huurwoningen in Nederland. Het aantal punten per woning bepaalt de maximale huurprijs. Dit is de netto huur, dus zonder servicekosten.

Een sociale huurwoning heeft een nettohuur van maximaal € 699,48 (prijspeil 2014) Komt de nettohuur bij de start van de huurovereenkomst hierboven? Dan is dit geen sociale huurwoning, maar een woning in de vrije sector. Hiervoor geldt het puntensysteem niet.

Hoe weet u wat u moet betalen?

Check uw woning

U kunt zelf het aantal punten van uw woning uitrekenen. Als u denkt dat uw huur hoger is dan de maximum huurprijs voor uw woning, neem dan contact op met een woningbouwvereniging. U komt mogelijk in aanmerking voor een lagere huur.

Energielabel

Het energielabel geeft aan hoe zuinig een woning is met energie. Sinds 1 juli 2011 telt het energielabel mee in het puntensysteem voor alle nieuwe huurders van sociale huurwoningen. Vanaf 1 januari 2014 geldt het nieuwe puntensysteem voor alle huurders. Energiezuinige woningen krijgen daarmee meer punten, onzuinige woningen minder.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk